RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

- Dette er helt høl i hue

Sist oppdatert:
Les hvorfor Ronny Deila er lite fornøyd med Norges Fotballforbund.

Ronny Deila reagerer kraftig på at Strømsgodset kan komme til å spille seriekamp bare tre dager før de skal ut i europacupkvalifisering, skriver dt.no.

Tirsdag kveld kom oppsettet av TV-kampene for runde 16-21 i Tippeligaen. I runde nummer 20 er Godsets bortekamp mot Lillestrøm flyttet til mandag 19. august fordi denne skal sendes på TV 2 Zebra klokken 19.00.

Egentlig skulle kampen vært spilt fredag 16. august, men det er ikke mulig grunnet privatlandskampen mellom Sverige og Norge som spilles i Stockholm to dager tidligere. Derfor ble LSK-Godset flyttet til mandag, noe som passer Strømsgodset svært dårlig.

Tre dager senere, torsdag 22. august, skal Godset ut i play off til gruppespillet i Europaligaen – forutsatt at de vinner de to første kvalifiseringsrundene. Dermed får serielederen begrenset tid til restitusjon og forberedelser - spesielt hvis de må ut på reise i den første kampen.

- Uakseptabelt
Godset-trener Ronny Deila er i harnisk over at Norges Fotballforbund ikke legger bedre til rette for klubbene som skal ut i Europa. Han mener fotballforbundet burde pålagt TV 2 å velge et lag som ikke er aktuelle for europacupspill til akkurat denne mandagskampen.

- Dette er helt høl i hue! Det er et elendig oppsett. Hvis Norge har lyst til å ha med klubber i europacupen så er det oppsettet der sjanseløst, sier Deila.

Han mener Godset burde spille mot LSK enten lørdag eller søndag, slik at de får god tid til å hente seg inn etter kampen på Åråsen. Deila er faktisk så forundret over oppsettet at han mistenker at det har skjedd en glipp.

- Jeg regner med at det er en feil, og at feilen rettes opp. Dette er helt uakseptabelt, sier Deila.

NFF står på sitt
Strømsgodset møter imidlertid ingen forståelse hos Norges Fotballforbund. Informasjonssjef Svein Graff avviser at oppsettet skyldes en feil.

- Bortekamp i Tippeligaen på mandag betyr ikke at de ikke kan spille europacup torsdag. Det blir det samme som å spille onsdag-søndag, og det er godt innenfor minimumskravet på to hviledager mellom kamp. Jeg ser ikke noe spesielt ved denne kampen, sier Graff til Drammens Tidende.

Han sier videre at NFF forsøker å legge best mulig til rette for klubbene som skal ut i europacup - også i forbindelse med fordeling av TV-kamper. Men i dette tilfellet mener Graff det ikke er grunnlag for å legge begrensninger.

- Her er det for dårlig argument til at vi kan si til TV at de må velge noe annet. TV-kanalene har sine rettigheter til å velge de kampene de ønsker, og det går en grense for hvor mye vi kan diktere dem, mener Graff.

- Men jeg skjønner at det ville vært gunstig for Godset å spille denne runden på søndag, tillegger han.

Ny utfordring
Dersom Godset skulle ta seg til play off, møter de også en utfordring i etterkant av den første kampen. Lørdag 24. august klokken 15.30 møtes nemlig Godset og Molde til toppkamp i Drammen. Kampen er flyttet fordi Godset selv ønsket lørdagskamp under Elvefestivalen.

Dette vil naturligvis være en umulighet dersom Ronny Deilas mannskap spiller europacupkamp bare to dager tidligere.

Les flere nyheter fra Drammens Tidende her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere