RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er helt uvirkelig

Foto: ERLEND AAS (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Norges nye hoppkomet slo til med en ny pallplass. - Det er helt uvirkelig, sier Anders Jacobsen.

- Alt har gått veldig fort. Nå må jeg bare beholde det jeg får til i dag, og fortsette med å jobbe like hardt, sier Jacobsen til NRK etter sin strålende andreplass i Lysgårdsbakkene.

21-åringen har tatt norsk hoppsport med storm så langt i vinter. Fra en anonym tilværelse er plutselig Jacobsen mannen som fremstår som norsk hoppsports store håp.

Under søndagens verdenscuprenn på Lillehammer slo Jacobsen til med et kjempehopp på 136 meter i første omgang, bare slått av Adam Maylysz.

Da Hønefoss-gutten satt på bommen før sitt andre hopp, ledet den østerrikske 16-åringen Gregor Schlierenzauer etter et kjempehopp på 137 meter. Jacobsen klarte «bare» 131,5 meter, men kapret likevel andreplassen ettersom Adam Malysz ikke klarte å følge opp sitt gode første hopp.

- Nervene tok tak i meg da jeg satt nesten alene igjen. Jeg kjente det på toppen, innrømmer han.

Jacobsen var bortimot det eneste norske lysglimtet i søndagens konkurranse. Anders Bardal ble nummer elleve, mens Henning Stensrud endte på 17. plass. Også Morten Solem, Lars Bystøl og Sigurd Pettersen kvalifiserte seg for finaleomgangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere