RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

- Dette er idrettsmannens seier over vitenskapsmannen

Sist oppdatert:
Mens Magnus Carlsen spiller fotball, ligger Vishy Anand søvnløs om nettene.

CHENNAI/OSLO (Nettavisen): Lørdag tok Magnus Carlsen sin andre strake seier over indiske Viswanathan Anand i VM-finalen i sjakk, og gikk dermed opp i en 4-2-ledelse etter halvgått løp.

Og selv om det altså gjenstår seks partier før verdensmesteren endelig er kåret, ser det meste ut til å gå den 22 år gamle nordmannens vei.

Det mener da også Nettavisens sjakkekspert Leif Erlend Johannessen, som allerede går langt i å utrope Magnus Carlsen som ny verdensmester.

- Møter et ekspresstog
- Jeg misunner ikke Anand nå. Han møter et ekspresstog fra Norge som ikke lar seg stanse, sier Johannessen til Nettavisen.

Johannessen, som selv ble Norges femte stormester i sjakk tilbake i 2002, lar seg - som alle andre - imponere av hele landet sjakkyndling.

- De to partiene som Magnus har vunnet, har ikke vært utklassingsseire. Men det er få som klarer å motstå hans kontinuerlige press over lang tid. Dette er idrettsmannens seier over vitenskapsmannen, sier sjakkeksperten.

Tar ingenting for gitt
Han klarer ikke å tro at Anand kan komme tilbake i VM-finalen mot Carlsen.

- Magnus har fått den selvtilliten han trenger, og jeg ser ikke for meg at nordmannen gir fra seg denne ledelsen, sier Johannessen.

Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, tør imidlertid ikke å ta noe for gitt.

- Det er fortsatt en jobb igjen for Magnus, sier han til Nettavisen.

- Med sort på mandag gjelder samme oppskrift som vanlig - først nøytralisere de hvite brikkenes initiativ, og deretter utnytte mulighetene om de dukker opp.

Søvnløs
Mens nordmannen og hans team har brukt fridagen på søndag på å spille fotball på en skole i nærheten av VM-arenaen, har en revansjesugen Anand helt sikkert brukt dagen på å forberede seg på mandagens parti - hvis ikke han har sovet bort fridagen, da.

Ifølge indianexpress.com lå Anand nemlig søvnløs natten etter det første finaletapet på fredag, noe som ikke overrasket den indiske avisen. Anand har nemlig tidligere sagt at han også lå søvnløs etter å ha tapt en kamp for Boris Gelfand i forrige VM.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Søvnløs eller ikke; sjakkekspert Leif Erlend Johannessen synes synd på Anand.

- Jeg må innrømme at jeg føler litt med Anand på hjemmebane, sier han.

- Han hadde nok håpet å gjøre en bedre figur, men det er vanskelig å se at han skal klare å vinne et eneste parti i denne matchen.

Etter fridagen på søndag starter finalen opp igjen med det sjuende partiet på mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere