RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

- Dette er ikke fair play

Klepp må stille med en reserve i toppserien mot Arna-Bjørnar fordi de ikke får flyttet en kvalifiseringskamp med B-laget sitt.

Mandag ble Klepps andrelag klar for kvalifisering til 2. divisjon for kvinner.

- Umiddelbart etter ber vi om kampoppsettet. Vi ser da problemet med den ene kampen, forklarer Klepp-trener Knut Eriksen til Nettavisen.

Ba om endring
For slik kampene var satt opp, ville Klepp 2 møte Bremanger borte samme dag som klubbens A-lag spiller toppseriekamp mot Arna-Bjørnar.

De tok kontakt med Hordaland Fotballkrets (HFK), som administerer kvalifiseringen, og spurte om muligheten til å endre på kampoppsettet slik at de fikk bortekamp mot Bremanger på en dag hvor de hadde spillefri med A-laget.

Men HFK avslo ønsket.

- De begrunnet det med at de hadde en prinsipiell grunn til å opprettholde et offentlig kjent oppsett, sier en oppgitt Eriksen.

- Rekkefølgen kan ha en sportslig betydning i en slik kvalifisering. Da det ble fattet en beslutning fra kretsene om dette oppsettet, så velger vi å gjennomføre det så lenge det er mulig å gjennomføre det, sier daglig leder i Hordaland Fotballkrets, Knut Berge.

- Strabasiøs tur
Klepp-ledelsen ønsket å stille med best mulig mannskap mot Bremanger og ville derfor vente til 17.30 med avreise for å få med de ubenyttede reservene fra A-lagskampen. HFK argumenterte med at A-kampen starter 13.00 og de kunne ha avreise 15.30.

De mente også at Klepp kunne kjøre åtte timer, overnatte og kjøre de siste tre timene på kampdagen.

- Vi ser at det blir en strabasiøs tur for Klepp, men den er gjennomførbar, mener Berge.

- Prinsipper viktigere enn fair play
Lederen i HFK synes ikke den tøffe turen er god nok grunn til å endre på et oppsett.

- Turen er turen uansett når de reiser. Har du et andrelag påmeldt i serien, så får du noen ganger ekstra utfordringer, sier Berge.

Klepp-treneren synes argumentene fra HFK er dårlige.

- De argumenterte også med at slik ville det bli igjen om Klepp møter Bremanger i neste års 2. divisjon. Vi ser den, men denne gangen er det mulig å gjøre noe med det, sier Eriksen.

- Her er prinsipper viktigere enn fair play.

Stiller med en innbytter
Eriksen hadde håpet at alle lag burde ha rett på like premisser i kamper som er avgjørende for opprykk.

- Dette er ikke fair play. Her kunne man enkelt unngått det hele ved å snu på to kamper. Nå ender det med at vi stiller med en innbytter mot Arna-Bjørnar fordi de andre sitter på bussen til Bremanger. Dette påvirker ikke bare kvalifiseringen. Det får også betydning for toppseriekampen vår. Vi velger å gjøre det sånn fordi opprykket er så viktig for oss, forklarer Klepp-treneren.

HFK har forståelse for at Klepp ønsker å flytte kampen.

- Jeg forstår at det ville blitt enklere for dem hvis de fikk spille den helgen Toppserien har fri, men det er ikke bare Klepp å ta hensyn til her, sier Berge.

Eriksen klarer ikke å se hvorfor det er så prinsipielt viktig at kampene går i den oppsatte rekkefølgen. Han kan ikke forstå at det har betydning for Fana, som er det tredje laget i kvalifiseringen, hvilket lag de møter først og sist.

- Dette er bare vrangvilje fra Hordaland Fotballkrets. Når begge lagene er fra Hordaland (Arna-Bjørnar og Fana, red anm) så begynner vi å lure på hva som ligger bak. Å bruke hodet krever at en tenker, men det har ikke Hordaland Fotballkrets vært interessert i å gjøre, tordner Eriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere