Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er ikke hverdagskost

Nå vil Knut Henrik Spets også ta Vålerenga.

LØRENSKOG - SPARTA 7-6 o.t:

Totalt ble det scoret 44 mål på de fem kampene i GET-ligaen torsdag kveld. Den mest målrike kampen fant vi i Lørenskog, der vertene vant 7-6 mot Sparta Sarpsborg.

Oppgjøret ble både spennende og dramatisk. Med drøye 20 sekunder igjen på klokka ledet sarpingene med 6-5, men Kenny Corupe fikk ordnet spilleforlengning. Knut Henrik Spets var nest sist på pucken da Corupe satte inn utligningen. Totalt noterte trønderen seg for fem assist i den høydramatiske kampen i Lørenskog ishall.

- Ikke hverdagskost
- Det er ikke hverdagskost, men i dag var det viktigst at laget fikk med seg to poeng. Nå ligger dette litt i våre egne hender, sier Spets til Nettavisen og sikter til gullkampen.

- Men det er litt typisk oss å slippe inn for mange mål. Når vi scorer sju mål på hjemmebane, skal vi vinne lett. Vi er bra offensivt, da, sier Spets.

- Hva tenker du om at det ble scoret 44 mål totalt denne runden?

- Jøss, det er ikke vanlig. Kanskje det er nyttårshockey, sier Spets.

- Må vinne
Når femten serierunder gjenstår ligger Lørenskog på andreplass med 62 poeng. Stavanger leder med sine 66 poeng, mens Vålerenga følger Lørenskog tett med 61 poeng. Osloklubben har også én kamp mindre spilt enn lagene foran.

I de to neste ligakampene møter Lørenskog først Vålerenga borte, før Stavanger kommer på besøk i Lørenskog ishall. Dette er oppgjør som kan avgjøre hvor gullet havner.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Skal vi kjempe om gullet helt inn, bør vi vinne de to kampene. Vi har tapt de tre siste mot Vålerenga nå, så vi er nødt til å vise at vi er bedre, sier Spets.

- Hva skal til for å skille seg ut i toppen?

- Vi er nødt til å bli bedre defensivt. Gjøre ting enkelt. Det er der vi sliter, for vi setter jo sjansene, svarer Spets.

- Brutalt med skader
Torsdag var det rekken med blant andre Spets, Kenny Corupe, James Sixsmith og Wacey Rabbit som sto bak de fleste målene. Spets mener det blir slik når laget har hatt mye skader.

- I dag var det sånn, men det varierer jo. Dette viser også at vi har litt problemer med stabilitet. Hadde vi hatt flere som kunne gjøre dette, hadde det vært enklere, sier Spets.

- Vi har også hatt mye skader. Jeg har nesten ikke sett maken, det har vært brutalt i år. Vi har en bred tropp, men det har vært så mye at vi merker det godt, sier trønderen.

- Sterkt at dere likevel er der oppe, da?

- Ja, men samtidig har vi som sagt en bred stall og skal tåle mye skader. Nå gjelder det først og fremst og skjerpe seg defensivt. Slipper vi inn seks i hver kamp, har vi ikke sjans, sier han.

Drama og spenning
Målene rant inn i torsdagens kamp og det var gjestene som scoret først. Jonas Djupvik Løvlie og Andreas Stene sørget for 2-0 etter snaue 13 minutter av første periode.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Wacey Rabbit reduserte før første pause, mens Kenny Corupe og to mål av James Sixsmith sørget for at kampen var snudd 5.06 minutter ut i andre periode.

Gjestene ga imidlertid ikke opp. Henrik Malmström reduserte, før Sixsmith igjen scoret for Lørenskog. På tampen av perioden scoret Mike Ramsay og Shane Stephenson for Sparta.

Dermed gikk lagene inn i siste periode på stillingen 5-5. Malmström sendte Sparta opp i 6-5, men drøye 20 sekunder før sluttsignalet gikk utlignet Kenny Corupe med sitt andre for kvelden.

I forlengningen var det vertene som dro det lengste strået. Tommy Jakobsen ble den store helten, da han satte inn 7-6-målet og sørget for at hjemmefansen fikk mest å juble for.

GET-ligaen torsdag:
Stavanger - Storhamar, 6-2
Lørenskog - Sparta Sarpsborg, 7-6
Tønsberg - Rosenborg, 2-3
Lillehammer - Vålerenga, 6-4
Stjernen - Frisk Asker, 3-4

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene