*Nettavisen* Sport.

- Dette er ikke hverdagskost

Foto: Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Oilers holdt lekestue mot Lørenskog.

22.01.14 00:17

STAVANGER OILERS - LØRENSKOG 10-5:

Foran nesten 4000 tilskuere ble det bydd opp til skikkelig fest da to av Getligaens sterkeste mannskaper troppet opp på isen i DNB Arena tirdag.

Hele 15 mål, storseier og tabelltopp for Stavanger fikk publikum med seg fra forestillingen.

- Dette var helt klart veldig publikumsvennlig hockey. Åtte mål i første periode av et toppoppgjør er ikke hverdagskost, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Nettavisen.

- Det ble litt «Hawaii» etter hvert, og mye åpen hockey. Vi spilte veldig, veldig bra i den første perioden og scoret mange fine mål.

- Sterkt
Kampen er den mest målrike så langt i den norske getligasesongen. At storoppgjøret ble som det ble, mener Thoresen det var flere årsaker til.

- Lørenskog stilte med en ung keeper, men det var ikke bare derfor det ble så mange mål. Vi var gode framover, og Lørenskog var ikke spesielt gode bakover.

- Og spillerne dine var vel ekstra motiverte for å overta tabelltoppen?

- Klart det. Vi har venta lenge på den situasjonen som vi var i nå, og det er sterkt å klare dette etter å ha ligget 13 poeng bak Vålerenga, sier Petter Thoresen til Nettavisen.

Stavanger viste tidlig at innsats og glød var på topp. Etter knappe elleve minutters spill sto det hele 3-0 til siddisene.

Lars-Peder Nagel, Juha-Pekka Loikas og et overtallsmål av Martin Strandfeldt ordnet det.

Gjestene fra Lørenskog stilte til match uten førstemålvakt Tyler Plante. Det merktes, for U-landslagskeeper Joachim Svendsen hadde ingen spesielt god kveld i Oilers' storstue i sørvest.

Mål på mål
Steffen Thoresen ordnet to kjappe reduseringer for Lørenskog, assistert av de rutinerte tvillingbrødrene Maruis Trygg og Mats Trygg.

Det gjorde på ingen måte at Lørenskog ble tryggere bakover på banen.

Tre nye Oilers-scoringer rant inn før lagenes første garderobeprat. Dan Kissel, Christian Dahl-Andersen og og Nick Schaus klarte i tur og orden å overliste Svendsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

En ny redusering, og Steffen Thoresens tredje fulltreffer førte Lørenskog noe nærmere.

Men etter dette fikk Stavanger sin første tomålsscorer for kvelden da Kurt Davis fant nettet to ganger på tre minutter.

Like etterpå scoret også Stian Høygård, og på stillingen 9-3 ga bortelagets målvakt seg. Svendsen overlot plassen til Ole Morten Furseth.

Sjekk kampfakta fra oppgjøret her (ekstern lenke)

Full kontroll
Med en avstand på seks mål etter to perioder var det aldri noen tvil om at Petter Thoresens Oilers-mannskap skulle gå seirende og feirende ut av kampen.

Hat-tricket sønnen Steffen scoret for Lørenskog la ingen stor demper på siddisenes festdag.

Stavanger er nå ny serieleder med 77 poeng, to poeng foran Vålerenga. Osloklubben tapte sin forrige kamp hjemme mot Sparta.

LIK-backen Peter Messa scoret to lynraske mål for da tredje periode var satt igang. Oilers tok seg så sammen, og var aldri truet av det gavmilde bortelaget.

Jean-Michel Daoust fastsatte sluttresultatet til 10-5, med knapt fire minutter igjen av spilletiden.

Sjekk stillingen i Getligaen her (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.