- Dette er ikke magi

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

- Og ikke tror jeg på Gud, heller, sier Drillo etter et nytt mirakel.

12.02.09 10:02

TYSKLAND - NORGE 0-1:

DÜSSELDORF (Nettavisen):- Blir det noen feiring nå, eller?

- Det verste jeg vet er å stå opp før sju, så nei, det blir ingen feiring.

Så tuslet Egil Drillo Olsen inn på landslagsbussen. Etter nok et norsk fotballmirakel.

Les også:Slik spilte Norge

- Drillo er Gud, sto det...
Men det skulle egentlig ikke være mulig. På papiret var det en klink hjemmeseier. EM-finalisten fra i sommer og nummer to på Fifa-rankingen, Tyskland, mot laget som ikke vant en eneste kamp i hele 2008.

Men så var det det med Drillo, da.

- Jeg fikk en tekstmelding fra en kamerat etter kampen. Der sto det bare: «Drillo er Gud», sier en glisende Morten Gamst Pedersen til Nettavisen.

Men Gud, det går ikke Drillo med på at han er.

- Jeg tror jo ikke på Gud, en gang, svarer han på Nettavisens spørsmål.

- Jeg er ikke opptatt av tro, legger han til.

- Jeg er opptatt av å gjøre de riktige tingene defensivt og offensivt

Hva med magi, da?

Er det magi mirakelmannen driver med?

- Nei. Ikke er det magi heller. Dette har med avstander, vinkler, løpskapasitet, førsteforsvarerjobb og overganger å gjøre. Ikke magi, sier han rolig.

Er du bedre enn Drillo? Test dine evner som fotballmanager!

- Godt det er vinterferie ...
For selv om den norske fansen i Düsseldorf jublet som etter en VM-seier, den tyske fansen klappet for Norge og pressen spurte spørsmål som om man skulle tro at det var noe mer enn en 66-åring av kjøtt og blod som var tilbake, så tok ikke Drillo av.

Selvfølgelig ikke. Drillo tar sjelden av.

- Men du skjønner at det blir hysteri hjemme nå?

- Jeg er redd for det, ja. At det kan bli litt i overkant nå. Derfor må vi som står oppi det ha beina på jorden. Dessuten er det godt at det er vinterferie til uka. Så får jeg kommet meg unna på fjellet, sier han glisende.

Så var det det alle lurte på.

Hvordan er det egentlig mulig å få et lag som har tapt, tapt og tapt i et helt år, til plutselig å slå verdenstoeren på bortebane. Og det uten kanskje de to største stjernene - John Carew og John Arne Riise.

- På den første treningen trente vi på organisering. På den andre på overganger. Det er det vi har fått tid til. Men dette er ikke noe nytt, da. Disse spillerne kan spille soneforsvar. De kan kjøre overganger. Det handler bare om å stresse det.

- Men hvorfor gjorde ikke Åge Hareide dette?

- Dette er ikke så annerledes fra det han gjorde. Bare litt. Men spør heller hvorfor tyskerne ikke gjør det. Det handler om å rendyrke noe. Spillerne var tent, og retningslinjene var veldig enkle og tydelige.

Svar på tiltale
Han går likevel med på at det var et slags svar på tiltale til de som har trodd at han har gått ut på dato.

- Men de som har fulgt med vet at jeg har sett fotball også etter 1998. De som tror at jeg har lagt meg ned, og ikke gjort noe i hodet mitt siden 1998, de tar feil. Og denne kampen gir meg styrket tro på at skikkelig defensiv organisering er effektivt.

Derfor var det, tross 1-0-seier over et av verdens beste lag, store deler av spillet han bare var mellomfornøyd med også.

- Defensivt er jeg bare mellomfornøyd. Det gikk for sakte. Særlig i 1. omgang. Men viljen i overgangsspillet var det som gledet meg mest. Og alt i alt synes jeg vi vant fortjent.

- Så følelsen må være bra?

- For all del, det er alltid deilig å vinne. Men jeg har vært med å vinne mot Brasil, Italia og Nederland og en del andre gode nasjoner tidligere. Jeg er ikke helt fremmed for dette. Og Tyskland spiller en fotball som er takknemlig å møte. De var vel heller ikke 100 prosent motivert for denne treningskampen. Det er ingen grunn til å ta av.

- Men nå fortsetter du vel ut hele VM-kvalifiseringen?

- Denne kampen endrer ingenting, men jeg har hele tiden sett det som meget sannsynlig at jeg fortsetter også etter de tre første kampene. Men dette endrer ingenting.

Sier Drillo - vel vitende om at det nå vil bli et folkekrav at han fortsetter, og det lenge.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.