RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er ingen krise

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Norge tok igjen en suveren stafettseier i verdenscupen.

SJUSJØEN (Nettavisen): Det var aldri noe tvil om hvor seieren i sesongens første verdenscupseier skulle gå. Det norske VM-laget fra Holmenkollen med Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristian Størmer Steira og Marit Bjørgen cruiset inn til en ny stafettseier lørdag formiddag.

- Jeg er veldig fornøyd med løpet i dag. Jeg klarte å få trykke mer til i dag og ha mer fokus på det jeg skulle gjøre. Det var nok litt mye nerver i går, så det var veldig deilig å kunne slappe mer av i dag, forteller Johaug til Nettavisen.

- Veldig rart
Bjørgen var også strålende fornøyd med seieren, men synes det var rart at det var Norge som ble deres tøffeste konkurrent.

- Jeg synes det var veldig rart å gå ut med en 15 sekunders ledelse med Norges andrelag som nærmeste konkurrent. De andre jentene gjorde nok en gang en fantastisk innsats og det var deilig å gå ute der i dag, sier Rognes-løperen til Nettavisen.

- Ingen krise
Selv om det ikke er en fordel at Norge er så suverene var det kun glede å se hos landslagsledelsen etter dobbeltseieren.

- Jeg er like imponert av dem i dag, som jeg var i går jeg. De andre må begynne å trene, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Nettavisen.

- Vi var like dominerende i fjor og nå har vi fylt på med Tora Berger, så da blir vi nesten uslåelig. Det er ingen krise. Vi har taklet et generasjonsskifte bedre enn andre nasjoner, smiler han, og tror Sverige vil komme sterkere tilbake.

- Sverige har et sterkt lag når (Ida) Ingemarsdotter, Anna Haag og (Maria) Rydqvist kommer i form blir de harde å hanskes med på fem kilometer stafett, sier han.

- Ingen underpresterer
Kvinnenes landslagstrener Egil Kristiansen var også strålende fornøyd med jentenes innsats i dag.

- Det er ingen som underpresterer og alle får ut det de er gode for i dag, og da får vi to lag i toppen, forteller han til Nettavisen, men setter samtidig et tankekors til Russlands og Tysklands prestasjoner.

- Det kommer andre nasjoner opp. vi har vært igjennom en periode med norsk herrelangrenn der vi tok både seks- og åttemannsseiere, og har tatt dobbeltseiere i stafett. Jeg tror ikke det er supernegativt, men det er et lite tankekorts at nasjoner som Russland og Tyskland er så vanvittig langt bak, sier han.

Sverige ble reddet av Charlotte Kalla som gikk svenskene oppover på resultatlisten. Hun mener det ikke er noe krise at Norge har vært så dominerende under åpningshelgen.

- Det er bare første verdenscuprenn denne sesongen. Jeg tror det kommer til å forandre seg i løpet av sesongen. Spør meg igjen i februar, smiler den svenske stjernen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere