RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Reuters

- Dette er Liverpools problem

Sist oppdatert:
Tidligere Anfield-helt tviler på Brendan Rodgers politikk.

Manchester City tar søndag i mot Liverpool i en kamp begge lag helst bør vinne for å henge med i henholdsvis tittelkampen og kampen om en Champions League-plass.

En mann som har tilbrakt deler av karrieren sin i de to klubbene, er Dietmar Hamann. Nå stiller tyskeren spørsmålstegn ved om Liverpool manager Brendan Rodgers gjør rett i å satse såpass ungt som han gjør.

NA Live: Følg Man. City - Liverpool her fra klokken 17.00

Må selge?
- Det er en lang vei å gå, hvis man ønsker å oppnå suksess med unggutter. Du trenger en god balanse mellom unge og eldre, offensive og defensive spillere i laget, men jeg vet ikke om denne balansen er god nok i Liverpool, sier Hamann ifølge The Independent.

Januarkjøpene Philippe Coutinho (20) og Daniel Sturridge (23), burde ifølge Hamann hatt noen år ekstra på baken, og han frykter at de mange unge spillerne ikke får den nødvendige tryggheten fra mer erfarne spillere til at de klarer å prestere på et jevnt, høyt nivå.

- Liverpool trenger virkelig å kvalifisere seg for Champions League, men jeg tror ikke alle de unge spillerne greier å få ut potensialet på en gang. Hvis én av dem faktisk greier det, men Liverpool likevel ikke greier en Champions League-plass, er det en stor sjanse for at en annen klubb kjøper ham, fortsetter Hamann.

Han var Liverpool-spiller i sju år, og kan blant annet vise til triumf i den gjeveste europacupen, samt fem hjemlige cup-seiere. Seriesuksess måtte Hamann derimot se langt etter både på Anfield og i sine tre år i Manchester City.

Tåler luke
Nå tror han sistnevnte klubb har gode muligheter til å ta sin andre strake Premier League-triumf, til tross for at de før Liverpool-kampen ligger hele ti poeng bak byrival United.

- City har mer enn nok kvalitet til å kunne vinne serien. Dersom de ikke ligger mer enn sju poeng bak når Yaya Touré er tilbake fra Afrikamesterskapet, har de gode muligheter, mener Dietmar Hamann, som forteller at han tror salget av Mario Balotelli kun vil gagne City.

- Mancini var veldig tålmodig med ham, men jeg er ikke sikker på at Balotelli var så god som han (Mancini) egentlig trodde. I mine øyne var det ikke mulig å se noe forbedring, og han gjorde City mer skade enn godt.

Få med deg siste nytt fra Premier League her:

Get Adobe Flash player

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere