*Nettavisen* Sport.

- Dette er nesten uvirkelig

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hoppsjefen gnidde seg i øynene etter dobbeltseieren til Anders Jacobsen og Anders Bardal.

13.01.13 09:10

De norske gutta var dermed tilbake i sitt ess etter den skuffende lagkonkurransen fredag.

Jacobsen triumferte i storbakkerennet med poengsummen 273,3. Et hopp på 131,5 meter i finaleomgangen sikret seieren for hoppuketoeren.

Ringkollen-hopperen vant 1,7 poeng foran Bardal. Steinkjer-hopper Bardal svevde en halvmeter lenger enn navnebror Jacobsen i sitt siste hopp.

- Det hører jo til sjeldenhetene at vi vinner dobbeltseier i verdenscupen. Det er nesten uvirkelig at vi gjør det så bra i et renn der det til tider var mye bakvind, sier Bråthen til Nettavisen.

- Dominerer
- Tidligere hadde vi ingen norske hoppere på topp ti under sånne forhold. Nå dominerer vi. Det sier mye om den jobben vi har gjort. Det har gitt resultater mye raskere enn jeg hadde trodd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen (Mediehuset Nettavisen)

Sportssjefen gleder seg over at de norske hopperne nå takler vekslende og ulike vindforhold best av samtlige lag i verdenscupen.

- Før kunne vi omtrent gå hjem før finaleomgangen under forhold som det var i Zakopane i dag.

- Det ser veldig bra ut det Jacobsen og Bardal presterer i dag. Når de gutta begynner å vise hva de er gode for, så hjelper det ikke hva de andre gjør, påpeker Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Hjemmehåpet snytt
Polske Kamil Stoch endte på tredjeplass foran hjemmepublikummet lørdag. To nordmenn snøt imidlertid hoppgale polakker for triumf. Stoch var 2,9 poeng bak annenmann Bardal.

Tom Hilde endte på 13.-plass, mens Anders Fannemel fulgte på plassen bak.

Rune Velta, som nylig tok sin første pallplass i verdenscupen med tredjeplassen i Wisla, endte som 17. beste hopper lørdag.

Jacobsens seier i Polen var hans niende totalt, ifølge NTB. Dermed er han bare to verdenscupseirer bak Roar Ljøkelsøys norske rekord.

Annonsebilag