*Nettavisen* Sport.

- Dette er nytt for Bjørndalen

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø er i en uvant posisjon før VM.

15.01.13 12:35

Sykdom har ødelagt mye av sesongen så langt for både Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen.

Bø mistet hele førjulssesongen etter twar-infeksjonen han hadde i høst, mens Ole Einar Bjørndalen måtte stå over alle rennene i Rupholding på grunn av magetrøbbel.

- Ny posisjon
Nå stiller skiskytterne, som har vunnet verdenscupen sammenlagt ved henholdsvis én og seks anledninger, i utfordrerposisjon i VM.

- Det er en litt ny posisjon for Tarjei og Ole Einar, men jeg ser på det som positivt. Vi er sultne på å gjøre det bra og vise hva vi er gode for, sier landslagssjef Roger Grubben til Nettavisen.

Bjørndalen velger nå å stå over helgens renn i Anterselva og kommer til å fokusere på å finne formen til VM i Nove Mesto.

- Han trener seg opp gradvis mot VM og litt rolig i starten etter sykdommen. Det gjelder å få en solid treningsperiode, så legger han opp til litt høydetrening fram mot VM, sier Grubben.

Ingen garantier
Så langt i år har Norge brukt sju forskjellige utøvere på stafettene. Landslagssjefen kan ikke love noen plass på laget i VM.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lovric, Primoz / Scanpix

- Det er veldig positivt at flere har fått prøve seg og vist at de kan prestere. Stafettlaget i VM blir nok tatt ut etter vi har sett an formen til løperne og etter at VM er i gang.

Til tross for en trøblete sesong så langt, vil ikke Grubben avskrive Ole Einar Bjørndalens medaljesjanser i VM.

- Han har potensial til medalje. Ole Einar og Emil matchet hverandre fram mot verdenscupstarten. Han var fysisk på gang, men trøblet litt på standplass. I VM skal Ole Einar opp på det nivået han har potensial til og kjempe om medalje.

Store ambisjoner
Grubben håper også at Tarjei Bø vil få et løft som gjør at han kan være med og kjempe om medaljer i Nove Mesto.

- Hvilke ambisjoner har Norge foran VM?

- Vi vil være med og kjempe om medalje på alle distanser og at flere enn Emil skal være med i toppen. Det er små marginer som skiller de beste i verden.

VM i Nove mesto begynner 6. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.