*Nettavisen* Sport.

- Dette er pinlig for norsk fotball

Foto: Linn Cathrin Olsen/SCANPIX

Fredrikstad ydmyket både seg selv og norsk fotball med torsdagens sjokkresultat.

31.07.09 12:47

FREDRIKSTAD-LECH POZNAN 1-6: «Tidenes RBK-fiasko» mente Nettavisens sportssjef Anders Skjerdingstad om Rosenborgs tap for Quarabagh fra Aserbajdsjan i andre runde av kvalifiseringen til Europaligaen.

Torsdag tapte Fredrikstad 1-6 for polske Lech Poznan - på hjemmebane - i tredje runde av den samme kvalifiseringen!

Nivåforskjell
- Resultatet er selvfølgelig pinlig både for Fredrikstad og for norsk fotball, selv om FFK dessverre ikke har vært i nærheten av å leve opp til fjorårsnivået i serien, og kom fra en svak forestilling mot Aalesund, mener Skjerdingstad.

- Når man taper 1-6 på hjemmebane, vitner det om en nivåforskjell på minst to divisjoner. Det er sånt man opplever i førsterundekamper i cupen, legger Nettavisens sportssjef til.

Lech Poznan har ikke engang startet sesongen, det skjer førstkommende søndag, mens Fredrikstad er i starten av andre halvdel av sin sesong og slik sett burde være på topp formmessig.

Ja, riktig.

Noen glemte tilsynelatende å fortelle dette til Fredrikstads spillerne.

2 på 3 + 3 på 5
Jacub Wilk ga bortelaget ledelsen etter bare ti minutter, før Manuel Arboleda scoret to ganger på tre minutter midtveis i første omgang og sørget for 3-0 til Lech Poznan ved pause.

Etter pause reduserte Celso Borges tidlig for Fredrikstad, men bortelaget insisterte på å ydmyke østfoldingene og banket inn ytterligere tre mål bak en fortvilet Lasse Staw.

Marek Lewandowski ordnet 1-4 i det 51. minutt, Slawomir Peszko økte til 1-5 bare tre minutter senere og så gikk det knapt to minutter før Tomasz Bandrowski satte inn 1-6.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.