RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er rett og slett for dumt

Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Sist oppdatert:
Gir politikerne skylden for at landslagene flykter fra Oslo.

Fredag la den nye regjeringen frem revidert statsbudsjett. Etter å ha gått gjennom dokumentet, er idrettspresident Børre Rognlien stort sett tilfreds.

Men på ett punkt er han meget misfornøyd.

- Momskompensasjon for klubber som bygger anlegg burde vært styrket, men er uendret på 55,8 millioner kroner. Det er altfor lite, og fører til at idrettslag er tilbakeholdne med å bygge anlegg når de ikke vet hvor mye moms de får refundert. Dermed blir det overlatt til kommunene å bygge anlegg, sier en oppgitt Rognlien til Nettavisen.

- Det er rett og slett dumt, konstaterer han.

Anleggssituasjonen i Norge har vært mye diskutert de siste årene, og spesielt i Oslo er den kritikkverdig.

Det har ført til at flere av de største idrettsarrangementene er blitt flyttet ut av hovedstaden.

Se bare på denne oversikten:

Ishockey
Landskamp mot Danmark - spilles i Stavanger

Håndball damer
Møbelringencup - spilles i Drammenshallen
EM-kvalik mot Romania - spilles i i Sotra Arena

Håndball herrer
EM-kvalik mot Litauen - spilles i Sør Amfi Arendal
Scandinavian Open - spilles i Arena Larvik
EM-kvalik mot Frankrike - spilles i Stavanger Idrettshall
Bring Cup - spilles i Telenor Arena i Bærum

Fotball
Treningskamp mot Skottland - spilles på Aker Stadion i Molde

- Det er interessant at publikum svikter i Oslo, for det er i Oslo publikumspotensialet er størst. Det er ingen steder i verden Ski-VM har flere tilskuere enn i Oslo. Det har med produktet å gjøre, men også med anleggssituasjonen. Den største idrettshallen i Norge ligger fortsatt i Lillehammer, sier Rognlien.

Håndballpresident Karl Arne Johannessen forklarer valget om å flytte de fleste landskampene utenfor Oslo på denne måten:

- Vi vil vise frem idolene våre. Det er viktig at vi får vist frem våre nasjonale stjerner rundt omkring i Norge, slik at vi kan skape interesse på yngre nivå, sier Johannessen til Nettavisen.

- Vil det ikke være best å legge det til Norges største by for å få best mulig oppslutning?

- Det kommer an på kampene. Vi har god erfaring med at kvalikkamper trekker fulle hus og kan legges hvor som helst. Vi hadde en fantastisk opplevelse i Sotra. Det er bedre med en smekkfull hall, og i Bringcup i Telenor kom en del mindre enn vi håpet. Det kan skyldes at det er lenge siden de har hatt toppkamper i Oslo, sier han.

Ishockeypresident Nils Gerhard Nilsen har lagt landskampene til DNB Arena i Stavanger. Han argumenterer for at anleggene i Oslo ikke er blant de beste Norge har å vise frem, og at det derfor er logisk at landskampene spilles utenfor hovedstadene.

- Fordi det var kjempesuksess med kamp der i høst, da hadde vi full hall. Det er den beste arenaen vi kan tilby, sier Nilsen til Nettavisen.

Han er også oppgitt over situasjonen i tigerstaden.

- Vi er ikke fornøyd med anleggssituasjonen i Oslo. Jeg vet heller ikke om noen andre land som har det dårligere i hovedstaden sin, sier han

Håper OL blir redningen
Børre Rognlien mener mye kan reddes av et OL på norsk jord. I starten av september ble det klart at det er flertall blant hovedstadens befolkning for å gå videre med søknaden om vinterlekene i 2022.

- Vi er klar over at situasjonen i Oslo er dårligst i landet. Og mye av det er Oslos eget ansvar. Men hvis vi lykkes med å få OL, vil både håndball og ishockey få store finaleanlegg. Nye anlegg skal være de som er etterspurt, sier Rognlien.

- Det er viktig at særforbundene har en handlingsplan. Vi ser at det bygges store og viktige anlegg andre steder, men Oslo må ta førersetet sammen særforbundene. Vår «masterplan» er at mange problemer løses hvis vi får OL!

En OL-søknad må leveres til IOK innen 14. mars neste år. IOK kunngjør vertsby for 2022-OL 31. juli 2015.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere