*Nettavisen* Sport.

- Dette er sannheten om Rooney

- Dø Rooney, dø, mener fansen. - Everton skuffer meg. Jeg vet sannheten, sier Wayne Rooney selv. Her forteller en engelsk avis hva som er sannheten i Rooney-sagaen.

29.08.04 11:23

Wayne Rooney har blitt et hatobjekt blant Everton-fansen etter at han offentliggjorde at han ville bort fra klubben. Selv raser han mot Everton. Han mener det er klubben som har skapt hele den vonde situasjonen.

Ifølge den engelske avisa Sunday People, har Rooney mye rett.

- Everton har surret
Allerede i desember 2003 ville David Moyes skrive under en ny kontrakt med Rooney. 18-åringen var interessert, men Everton-ledelsen trakk seg rett etter nyttår fra videre samtaler på grunn av den svake ligaplasseringen og svak økonomi. Rooney skal ha vært svært misfornøyd med dette.

I mai fortalte derfor Rooneys rådgivere Everton-formann Bill Kenwright at spilleren ville dra fra klubben etter EM-sluttspillet. Under EM ble det deretter gjennomført hemmelige samtaler mellom Evertons Paul Birch og Rooneys agent. Birch hadde fått tillatelse til å gjennomføre de viktige avgjørelsene i klubben, og var innstilt på å selge Rooney. Han mente at det var en rett avgjørelse ut fra en forretningsmessig perspektiv.

Til tross for at Birch hadde fått fullmakter, skal han imidlertid ha blitt overkjørt da han returnerte til England etter samtalene.

Dermed trakk Birch seg.

Tok penger
Rooney skal så ha oppdaget at Everton hadde puttet penger han skulle ha, rett i sin egen lomme. Om lag to millioner kroner Rooney skulle hatt etter salg av Rooney-effekter, skal ha gått rett i Evertons lomme. Dette skjedde i to måneder, og Rooneys advokater truet klubben med at han ville forlate dem for ingenting hvis pengene ikke kom inn på bok.

Da pengene kom, skal det bare ha vært sju dager som skilte Rooney fra å forlate klubben gratis.

Da Newcastle så fikk penger til et kjøp, skal en Everton-direktør ha kontaktet klubben og fortalt at han skulle gjøre alt han kunne for å overbevise resten av ledelsen om at et salg var riktig, hvis Newcastle la 23,5 millioner pund på bordet.

Så kom Manchester United på banen. Da bestemte Rooney og rådgiverne seg for at nok er nok, og ba om å få forlate klubben for å få fortgang på prosessen.

Diskuter overgangssaken og engelsk fotball her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.