RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kent Skibstad / Scanpix

- Dette er sinnssykt morsomt

Sist oppdatert:
Stavanger Oilers-stjerne kåret til Europas beste.

Stavanger Oilers poengmaskin Christian Dahl-Andersen er av nettstedet Eurohockey.com kåret til månedens spiller for desember .

Dahl-Andersen hadde en fabelaktig avslutning på 2012, og GET-Ligaens hyppigste poengplukker gjorde nok til å imponere det internasjonale hockey-nettstedet.

Stolt
I kamp med profilerte navn som Adam Svoboda, Erik Karlsson, Niklas Hjalmarsson, Pavel Datsjuk og John Tavares, stakk altså en 32-årig nordmann av med prisen.

- Jeg er jo veldig stolt over å få denne utmerkelsen, og det er sinnsykt morsomt at prestasjonene mine blir lagt merke til og verdsatt, sier Dahl-Andersen til Nettavisen.

Til tross for at han ikke har særlig kjennskap til prisutdeleren, understreker han at det betyr mye å bli nevnt i samme åndedrag som de ovennevnte navnene.

- Det er jo sinnsykt store navn der. Erik Karlsson er kanskje verdens beste back, så det gjør det bare enda morsommere å få en slik oppmerksomhet, forteller han, men innrømmer at lokalmiljøet nok har påvirket avstemningen i hans favør.

- Jeg forsto det slik at folket her hjemme dro i gang en liten aksjon for min del, og slik sett er det nok ikke et tilfeldig utvalg mennesker som gjorde at dette dro i min favør, ler en fornøyd Christian Dahl-Andersen.

Ønsker VM-plass
Prisen for månedens beste spiller i Europa har blitt delt ut av Eurohockey.com siden 2010, og følger ligaene i store ishockeynasjoner som Tsjekkia, Finland, Sverige, Russland, Tyskland Slovakia og Sveits tett.

Dahl-Andersen er første nordmann som stikker av med prisen, og vant med så mye som 70 prosent av stemmene.

Denne utmerkelsen er dog ikke det eneste lyspunktet for Oilers-spilleren i disse dager.

Tidligere i uka ble det nemlig klart at et forfall på landslaget ga Dahl-Andersen muligheten til å vise seg frem for Roy Johansen.

Den muligheten planlegger han å gripe med begge hender.

- Jeg håper jeg klarer å få vist meg frem fra min beste side, men vet at alt må klaffe om det skal gå min vei. Håpet er naturligvis å få komme med i VM-troppen, og hadde jeg ikke hatt tro på at jeg kunne klare det, hadde jeg heller ikke giddet å bli med på den kommende samlingen, sier Christian Dahl-Andersen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere