*Nettavisen* Sport.

- Dette er stort

Mor og far Hushovd strålte om kapp med solen etter at sønnen Thor hadde fått overrakt den grønne trøyen i Paris. -Vi er kjempeglade på Thors vegne. Dette er kjempestort, sier Per Hushovd.

25.07.05 09:49

PARIS (TV 2 Nettavisen): Thor Hushovds foreldre har fulgt sønnen på kryss og tvers gjennom Frankrike de siste par årene. I sommer har de vært på plass med bobilen sin på nesten hver eneste etappe. Endelig kunne de slippe jubelen løs.

- Dette er kjempestort for alle som står nærme Thor. For de fleste er det å stå på podiet i Tour de France bare en drøm, sier Per Hushovd til TV 2 Nettavisen.

- Glad og stolt
- Det er klart jeg er stolt nå, men jeg er mest glad på Thors vegne, sier Per Hushovd.

Han innrømmer at han har vært svært spent de siste dagene. Thor Hushovd har hatt en relativt klar ledelse i poengkonkurransen, men ingenting var avgjort før den siste sprinten i Paris.

- Det har jo vært spennende hele veien, helt til avslutningen. Men i dag tror jeg Thor hadde god kontroll, sier Per Hushovd.

Han forteller at sønnen har vært under et større press enn han har gitt uttrykk for utad.

- Vi har merket at han har vært under et voldsomt press. Vi som kjenner ham godt har sett det, særlig den første uken av Touren. Det har vært store forventninger fra laget, omgivelsene og media, men også fra ham selv, sier Per Hushovd.

Har alltid satt seg mål
- Thor har alltid satt seg store mål. Han har sagt at hvis han ikke har mål, har han ikke noe å strekke seg etter. Det er ikke alltid han når målene, men da fortsetter han bare å jobbe.

Nå er karrierens kanskje største mål oppnådd. Men " Oksen fra Grimstad" har ikke tenkt å gi seg med dette. Han ønsker selvsagt å forsvare trøyen neste år, men Hushovd senior tror sønnen allerede har andre mål å strekke seg mot.

- Jeg tror en topp tre-plassering i OL eller VM kan være et nytt mål for ham, sier Per Hushovd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.