*Nettavisen* Sport.

- Dette er til å grine av

Foto: PA Photos/Scanpix

Tidligere toppdommer slakter reglene etter Frederic Piquionnes utvisning.

24.01.11 09:07

Det var i oppgjøret mellom Everton og West Ham på Goodison Park at spissen Frederic Piquionne måtte tusle i dusjen.

Franskmannen pådro seg sitt andre gule kort i kampen for feiringen av sitt 2-1-mål etter 84 minutters spill. West Ham-spilleren hadde også fått gult kort noen minutter tidligere.

Med én mann mer på banen klarte i tillegg Everton å slå tilbake helt på tampen etter en scoring av storvokste Marouane Fellaini.

- Dette er til å grine av
Tidligere toppdommer Dermot Gallagher mener at slike utvisninger - som den Piquionne ble utsatt for - er totalt unødvendig, men at dommerne ikke har noe annet valg i slike situasjoner.

- Dette er en av de mest feilaktige røde kortene du noen gang kommer til å se. Det er en regel som ingen dommere liker, det kan jeg forsikre dere om. Om vi kunne fjerne regelen i morgen så ville vi gjort det. Men slik ting er nå så risikerer dommerne selv å bli bøtelagt, om de ikke tar affære, sier Gallagher ifølge Talksport.

- Stakkars Pete Walton. Det er til å grine av når noe slik skjer, og du kunne se det på kroppsspråket hans at han likte det hele dårlig. Det var ganske så motvillig at han trakk fram det andre gule kortet. Han viser tydelig at han selv er uenig, men at han ikke har noe valg, sier den tidligere Premier League-dommeren.

- Er et FIFA-direktiv
Selv er Gallagher glad for at han slapp å vise det røde kortet i lignende situasjoner da han selv var aktiv med fløyten.

- Jeg er utrolig glad for at jeg slapp å gi gule kort til spillere som jublet litt i overkant for scoring, forteller han.

- Dagens dommere har blitt et offer for avgjørelsene. Dommerens hender er rett og slett bundet i slike situasjoner. Vi dommere har ofte gitt signaler om at vi ikke liker å måtte gjøre dette, men det er et direktiv fra FIFA, og du vet hvordan de er, avslutter Gallagher.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag