*Nettavisen* Sport.

- Dette er tragisk for barna

Foto: Bjørklund Eirik (Aftenposten)

Slik reagerer moren til Christina Vukicevic på pressekonferansen.

27.11.12 13:21

Tirsdag morgen snakket hekkeløperne Christina Vukicevic og Vladimir Vukicevic ut om dopinganklagene mot deres far Petar Vukicevic.

Søskenparet sa på pressekonferansen at de har behov for å klargjøre sin rolle i saken. De fortalte at saken i hovedsak er moren, Turid Syftestad, sitt verk.

- Det er som forventet at de forsvarer faren sin. Jeg synes det er tragisk for barna og for meg, sier Syftestad til Nettavisen.

Christina Vukicevic og Vladimir Vukicevic sa på pressekonferansen at det verste med beskyldingene er at de kommer fra moren.

- Det verste i denne saken er at disse beskyldningene kommer fra vår egen mor. At treneren vår, vår far, er offer for disse beskyldningene er veldig alvorlig, sa Christina Vukicevic på pressekonferansen ifølge VG.

- Vi er uskyldige parter i dette. Dette er noe mellom foreldrene våre. En konflikt som har vart siden 2003, sier Vukicevic.

Støtter faren
Christina Vukicevic forteller videre at det har vært mange henvendelser om denne saken den siste tiden, og at hun og broren Vladimir nå vil ha den av veien.

- Denne saken har vært veldig belastende for oss begge. Vi er faktisk en uskyldig part, og har ikke energi til å gi utallige intervjuer. Når vi går ut døren etterpå så regner vi med at vi alltid er ferdig med dette og kan fortsette livene våre privat, sier hun.

Begge er klare på at de støttet faren i saken.

- Vi støtter pappa hundre prosent. Han kan se streng ut, men har veldig gode holdninger, sier Vladimir Vukicevic.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix

Vukicevics mor, Turid Syftestad, har blitt beskyldt for å forfalske de mye omtalte e-postene, som har blitt brukt som bevis mot Petar Vukicevic i denne saken.

Moren ble ikke overrasket
Syftestad sier til Nettavisen at hun ikke har sett pressekonferansen, men at hun har hørt litt av det som ble sagt.

- Det er som forventet at de forsvarer faren sin. Jeg synes det er tragisk for barna og for meg. Sånn er det i skilsmissesaker når barna blir så tungt involvert, da tar de parti, sier Syftestad til Nettavisen.

- Vi burde vært voksne mennesker og ikke ha trukket inn barna, sier mor til Christina Vukicevic.

- Saken dreier seg om doping
Syftestad forteller videre at hun håper folk heller kan konsentrere seg om hva saken «egentlig dreier seg om».

- Jeg kjemper hardt for å vri saken tilbake til det opprinnelige. Det er en dopingsak vi snakker om. Det er trist at fokuset er dratt vekk fra det. Sannheten døde for ti år siden. Jeg har kun et ønske om å få den frem.

- Hva mener du om at Petar Vukicevic sier e-postene er falske?

- Det er en urimelig påstand. Det er nesten litt komisk. E-postene er helt genuint originale. Påstandene er et forsøk på å prøve og skyve fokuset vekk fra sakens opprinnelighet som er doping.

- At det her blir dratt inn som en skittentøyvask synes jeg er under enhver kritikk, sier Syftestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.