*Nettavisen* Sport.

- Dette er typisk Hushovd

Foto: DOUG PENSINGER (Scanpix/Afp)

Tidligere lagkamerat tror Thor Hushovd sykler årets Tour de France.

02.06.13 17:36

Critérium du Dauphiné er rittet som på mange måter avgjør Thor Hushovds Tour de France-skjebne.

På forhånd var det flere som mente at søndagens første etappe burde passe BMC-syklisten godt, men Hushovd fikk det meget tungt på den 121 kilometer lange etappen.

Drøye 50 kilometer før mål, opp førstekategorien Col du Corbier, måtte Hushovd se feltet seile av gårde. Til slutt var nordmannen over 15 minutter bak vinnende David Veilleux. Det er ikke bra for en Tour de France-jagende okse.

Les også:Hushovd tapte 15 minutter

Sett det før
Tidligere proffsyklist og lagkamerat med Hushovd, Mads Kaggestad, vil likevel ikke kalle det noe krise.

- Jeg avskriver ham ikke etter denne etappen, sier Kaggestad til procycling.no.

- Jeg kjenner han såpass godt, at jeg vet at han ofte er litt tung på den første dagen i et ritt. Da er det aldri ideelt med en så intens og tøff etappe første dag. Jeg tror han følte seg litt tung, noe som er typisk på den første etappen, datt av, og derifra tok han det nok bare rolig til mål. Han har bra med rutine og vet hvordan man skal sykle rasjonelt.

Det gjenstår syv etapper av det franske rittet. De to neste etappene et lettkuperte, mens det på onsdag venter 32,5 kilometer lang tempoetappe. Så venter en tøff etappe, før den sjette etappen er skreddersydd spurterne. To harde etapper avslutter rittet.

Kaggestad er klar på at selv om den første sjansen har gått fra Hushovd, må han ikke få panikk.

- Han må holde seg til planen. Dagen i dag kunne passet ham, men det kom helt an på hvordan han følte seg. Når man føler seg tung på en slik etappe som i dag, og i et sånt selskap som det er i Dauphiné, er det lurt å ta det rolig og ikke sykle på seg melkesyre. Den første etappen er ikke avgjørende for hans Tour de France-sjanser. Han vil få flere sjanser, og han kan komme til å kjempe om etappeseier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Denis Balibouse

Optimist
Hushovd gikk glipp av fjorårets Tour de France og har i år kjempet hardt for å komme tilbake i toppform. Uten de helt store resultatene, har det blitt spekulert i om også årets Tour de France går uten 36-åringen.

- Jeg tror han må kjøre solid for å komme med i touren, men det er også viktig at han ikke kommer til Dauphiné i toppform. Men det er klart at det kan ødelegge hans sjanser om han kjører dårlig. Hvis han kjører normalt bra, kjemper i tet på noen etapper og kommer seg gjennom uten trøbbel, tror jeg han er med i Tour de France.

Tross den dårlige dagen søndag, har Kaggestad tro på at norske sykkelfans kan glede seg til å se Hushovd på den franske landeveien i juli.

- Jeg er optimist med tanke på Tour de France, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag