- Dette er utrolig imponerende

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Marit Bjørgen knusende overlegen en uke før OL.

02.02.14 08:22

Marit Bjørgen levnet ingen tvil om hva som venter i OL da hun smadret konkurrentene i lørdagens verdenscuprenn i Italia.

Over 10 kilometer i klassisk i Toblach var det rett og slett umulig for Tour de Ski-vinner Therese Johaug og de andre jentene å henge med på Bjørgens tempo.

Skidronningen fra Rognes vant milløpet med hele 36,7 sekunder ned til Johaug på andreplass. Svenske Charlotte Kalla tok tredjeplassen.

Storformen er med andre ord tilbake etter sykdomsplagene som gjorde at Bjørgen trakk seg fra Tour de Ski.

- Du ser måten Marit går på. Selv om det er rubbføre går hun veldig avslappet. Det er null grader og et litt vanskelig føre, men det er utrolig imponerende det Marit gjør, sa NRK-ekspert Morten Aa Djupvik etter maktdemonstrasjonen.

Heidi Weng fulgte opp den sterke norsk laginnsatsen med fjerdeplass. Jenta fra Ytre Enebakk var bare 1,9 sekunder bak Kalla.

Justyna Kowalczyk måtte nøye seg med å bli nummer fem. Den polske løperen, som har vært Bjørgens kanskje aller største rival i en årrekke, innfridde ikke på favorittdistansen.

Kowalczyk, som inntil lørdag ikke var slått i et distanserenn i klassisk stil denne sesongen, ble distansert med hele 47,2 sekunder av den suverene vinneren.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kristin Størmer Steira endte på henholdsvis 7.- og 8.-plass.

Kathrine Harsem endte som nummer 13, mens Ingvild Flugstad Østberg fullførte som 26. raskeste løper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag