*Nettavisen* Sport.

- Dette er viktig for Kjetil

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Kjetil Jansrud er på samling, men uten ski på beina.

03.04.13 13:05

Kjetil Jansrud er tilbake på samling med alpinlandslaget, men foreløpig stiller han uten ski, så dagene på Kvitfjell blir litt spesielle for ham.

Gudbrandsdølen rev av korsbåndet i kneet etter et fall i super G-rennet i VM, den første øvelsen i Schladming i vinter. Han ble sendt hjem til Norge, og like etter verdenscuprennet på Kvitfjell i begynnelsen av mars ble han operert. Nå er han i en opptreningsfase etter en vellykket operasjonen.

- Det er veldig bra å ha Kjetil tilbake på laget. Han skal riktignok ikke på ski før i august, men han blir med på alle samlinger framover. Det er viktig for Kjetil selv, men også for alle de andre på laget, sier landslagssjef Håvard Tjørhom.

Ved siden av aktive og trenere, er også barmarkstrener og fysioterapeut på plass på Kvitfjell, slik at Jansrud får den beste oppfølgingen han kan få.

Testing
Uken på Kvitfjell kommer til å gå med til mye tersting av utstyr, slik at Aksel Lund Svindal og co. kan stille med det aller beste utstyret til sesongstart og til OL i Sotsji i februar neste år.

For Jansrud er det selvsagt et lite minus at han ikke kan ha ski på beina foreløpig, for han kommer til å miste mye verdifull testtid, men han kjører på samme utstyr som Svindal, og kan sikkert dra nytte av en del av de erfaringene lagkameraten gjør nå på våren.

- Kjetil kommer selvsagt til å bli med på alle videogjennomgangene av kjøringen alle gutta gjør her på Kvitfjell. Det vil gjør at veien hans tilbake ikke blir så lang, når han endelig kan spenne skiene på beina igjen i august, mener Tjørhom.

Også Lars Elton Myhre som slet med store ryggproblemer i vinter, er med på Kvitfjell-samlingen, men heller ikke han er i stand til å stå på ski ennå.

Norgesturné
Håvard Tjørhom sier at landslaget kommer til å gjennomføre en aldri så liten norgesturné i april. Denne vårmåneden er en av de beste for skitrening i Norge. Det er her de beste treningsstedene finnes, og særlig litt tidlig på morgenkvisten er forholdene supre. Det skal Svindal og co. utnytte til fulle.

Derfor kommer alpinistene til å reise videre til Ål etter at oppholdet på Kvitfjell er over. Etter det står Røldal for tur. Det blir en travel vår for de aller beste med andre ord.

Det er ikke bare verdenscupalpinistene som er på Kvitfjell denne uken. Talentene Aleksander Aamodt Kilde, Endre Bjertness og Adrian Sejersted, broren til Lotte Smiseth Sejersted, er også på plass for å gi Svindal den beste matchingen i denne viktige testperioden.

OL-sesongen åpnes på tradisjonelt vis til høsten med verdenscup i østerrikske Sölden siste helgen i oktober. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.