- Dette føles ganske naturlig

Foto: Heinz-Peter Bader (Reuters/Scanpix)

Helgens store triumfator har allerede vent seg til å være best.

- Den kan komme når som helst. Kanskje allerede under verdenscupåpningen i Östersund, sa Tarjei Bø til Nettavisen på Beitostølen for en måned siden.

Han snakket om den første verdenscupseieren. Som ikke kom i Östersund.

Men i Hochfilzen denne helga, skulle det derimot løsne for 22-åringen. Og det til gagns.

Tre renn, tre seirer
Fredag vant han sprinten. Lørdag vant han jaktstarten. Og søndag sikret han norsk seier i stafetten i sin debut som ankermann.

Men å si at det er en sjokkert gjennombruddsmann Nettavisen snakker med søndag kveld, vil være en betydelig overdrivelse.

- Det føles egentlig ganske naturlig, fastslår Tarjei Bø.

Og utdyper:

- Det kom jo ikke helt uventet. Jeg visste at jeg hadde tatt et steg fysisk foran denne sesongen. Og når jeg i tillegg får ned blinkene, vet jeg at jeg er vanskelig å slå.

Krysser av på lista
- Hva betyr det å ha fått den første seieren?

- Det betyr ganske mye det. Det var en veldig stor opplevelse, spesielt fredag. Og så betyr det at jeg kan krysse av en ny ting på lista. I fjor vant jeg OL-gull i stafett. Nå har jeg en individuell verdenscupseier, konstaterer Bø.

Nå vil han gjerne gjøre det til en vane å vinne. Men han tar det på ingen måte for gitt at seirene fortsetter å rulle inn, slik de har gjort for Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen.

- Det er ikke lett å vinne verdenscuprenn, selv om det kanskje kan se slik ut. Og etter jul kommer utlendingene også. Da er det ikke bare Emil og Ole som skal slås lenger.

Ni bak Svendsen
- Betyr det at dere norske har toppet formen mer enn utlendingene?

- Det vet jeg ikke, men det er mange som vil komme i bedre form når det nærmer seg VM. Sånn er det alltid, sier Bø – som faktisk ikke har vært dårligere enn nummer fem i noen av de fem verdenscuprennene så langt i vinter.

Han ligger på andreplass sammenlagt i verdenscupen – ni poeng bak Emil Hegle Svendsen og ni poeng foran Ole Einar Bjørndalen.

Nå gjenstår to verdenscuprenn før jul. I Pokljuka skal det gås 20-kilometer torsdag, mens det er sprint lørdag.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag