Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette ga mersmak

Foto: Petter Tenstad (procycling.no)
Sist oppdatert:
Alexander Kristoff overbeviste i Flandern-debuten, og tror nå på fremtidig klassikersuksess.

OUDENAARDE/OSLO (procycling.no): På forhånd ble det snakket om Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

Men da syklistene dundret mot mål i Oudenaarde var det Alexander Kristoff som kom først av de norske.

Nordmannen som hadde bitt seg fast i det største feltet, som på de siste hundre meterne hentet igjen gruppen Edvald Boasson Hagen satt i, snek seg forbi Boasson Hagen og et kobbel av andre ryttere bare noen meter fra målstreken.

Kjørte opptrekk
Foran hadde riktignok trioen Tom Boonen, Filippo Pozzato og Alessandro Ballan utkjempet kampen om seieren i Flandern rundt, men i kampen om å bli beste nordmann tok Alexander Kristoff en overraskende og knapp seier.

- Da jeg passserte Edvald på de siste meterne tenkte jeg: «haha, nå slo jeg deg», sa Kristoff til procycling.no etter målgang med et smil om munnen.

- Det er to store ryttere, så det er klart det er litt morsomt å slå dem og bli beste nordmann.

En 15. plass i sin debut i et av verdens hardeste ritt må sies å være mer enn godkjent for rytteren som er mest kjent som en ren spurter.

- Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til, men det gikk over all forventning. Jeg klarte så vidt å bite meg fast over bakkene hver eneste gang, så jeg er fornøyd med at jeg i det hele tatt klarte å henge med den gruppen til mål.

- På slutten kjørte jeg egentlig opptrekk for Freire, så da brant jeg spurten med 500 meter igjen. Men jeg klarte å opprettholde farten inn til mål, noe som gjorde at jeg klarte å passere en del av dem som satt foran.

Har tatt et stort steg
Med etappeseieren i De Panne tidligere i uken fikk Kristoff sitt store gjennombrudd som spurter. Til procycling.no har Katjusja-sjef Erik Zabel tidligere sagt at han mener at nordmannen også har en perfekt sykkelkropp med tanke på klassikerne.

Nå begynner også Kristoff å tro på at dette er ritt han kan hevde seg i.

- Det er veldig kult at jeg klarte å sitte med, det hadde jeg ikke forventet. Det viser at jeg er sterkere i år og ga helt klart mersmak.

Favoritt i semiklassiker
Nå venter Scheldeprijs og Paris-Roubaix for den norske mesteren. Det førstnevnte rittet pleier å bli avgjort i en massespurt, noe som gjør at Kristoff må regnes med blant favorittene.

Med tanke på hva han presterte i en tung Flandern rundt-løype bør også brosteinsrittet fra Paris til velodromen i Roubaix passe nordmannen godt. Men erfaringene han har fra det rittet er ikke så veldig gode.

- Jeg har syklet det to ganger og begge gangene har jeg følt meg elendig og endt opp med å bryte, så jeg håper at jeg klarer å komme til mål i år.

Søndagens ritt viste i hvert fall at vi har mye å glede oss til i årene som kommer fra unge Kristoff. Ikke bare i massespurtene, men også i klassikerne.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!