*Nettavisen* Sport.

- Dette går ikke fort, dette går ikke fort

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Marit Bjørgen fikk ikke opp farten hun ønsket seg, men var likevel best da Norge tok dobbeltseier.

10.07.14 13:26

Marit Bjørgen spurtet inn til bestetid på 3 kilometer fri teknikk på første del av Tour de Ski.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen overrasket positivt og ga Bjørgen god kamp om seieren i tyske Oberhof.

Men skidronningen fra Rognes klarte å passere målstreken med 1,9 sekunder bedre tid enn Jacobsen. De to var i en klasse for seg. Vinnertiden var på 6.34,4.

Regnvær og klissvåt, saltet snø gjorde skiføret sporet vanskelig. Likevel seiret Marit Bjørgen for første gang på en prolog i Tour de Ski.

- Det føltes bra. Det var litt vanskelig å finne riktig fart, og jeg tenkte for meg selv: Dette går ikke fort, dette går ikke fort. Men sekunderingen underveis var gode, sa Bjørgen til NRK etter at alle løperne var i mål.

Storfavoritt og mester de fire siste gangene, Justyna Kowalczyk, valgte tidligere lørdag å trekke seg fra årets Tour de Ski i protest mot endringene FIS nylig gjorde i løpsprogrammet.

Likevel fikk Polen en jente på pallen. Sylwia Jaskowiec tok nemlig tredjeplassen, sju sekunder bak Bjørgen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Therese Johaug fikk som ventet litt større problemer med å holde farten til de beste, men gjennomførte på en godkjent 11.-plass. Et tidstap på 13,1 sekunder på prologen betyr 28 sekunder opp til teten i sammendraget for Johaug.

- Det var et greit renn i dag. Jeg fant ikke helt farten, og tapte veldig mye på de siste 200-300 meterne. Det var litt synd, men Marit var veldig god i dag.

- 28 sekunder er litt mye når vi går to sprinter i møte de neste dagene. Men jeg gir meg ikke, konstaterte Johaug overfor NRK.

Dalsbygda-skiløperen var 13,1 sekunder bak vinnertiden. Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng fulgte på henholdsvis 13.- og 14.-plass.

Kristin Størmer Steira gikk inn til 24.-plass, mens Vibeke Skofterud var ytterligere tre plasseringer bak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag