*Nettavisen* Sport.

- Dette har vært mitt VM

Foto: (Scanpix/AP Photo/Christian Seeling)

OBERHOF (TV 2 Nettavisen): - Dette har vært mitt VM. Nå kan jeg virkelig reise hjem med en god følelse, jubler Liv Grete Skjelbreid Poirée etter å ha sikret seg sitt fjerde VM-gull.

14.02.04 17:03

Liv Grete Skjelbreid Poirée var før VM usikker på egen form. En forkjølelse satte en demper på treningen i oppkjøringsfasen før Oberhof-VM.

- Jeg var usikker på formen før VM, men det gikk jo bra likevel, ler hun.

Fire av fire
Fasiten viser fire gull av fem mulige. Sprint, jaktstart, stafett og nå sist fellestarten endte alle med samme gullvinner i VM:

Liv Grete Skjelbreid Poirée. Fra Norge.

- Jeg vet ikke om jeg skal feire så mye i kveld. Raphael skal jo gå løp i morgen, og så har jeg jo lille Emma å passe på, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

- Men etter VM. Ja, da finner vi nok på noe, kanskje en bedre middag og drikke, ler gullvinneren.

Takker Raphael
VM-dronningen Liv Grete takker nok en gang ektemann Raphael Poirée for gullmedaljen.

- Uten Raphael hadde jeg aldri klart dette. Jeg var skikkelig nervøs etter å ha bommet fælt på standplass på stafetten, men Raphael sa til meg at jeg ikke måtte bry meg om det. Jeg gikk ut og tenkte ikke på plassering, bare på å skyte godt i dag, forklarer hun.

- Jeg gikk gjennom løpet i hodet på forhånd, og slappet mye mer av på forhånd, legger hun til.

- Rådene fra Raphael kom veldig godt med. Vi jobber veldig veldig bra sammen, sier skiskytter-dronningen.

Raphaels ski
Ikke bare fikk Liv Grete Skjelbreid Poirée gode råd av ektemannen. Hun gikk også gulløpet på ektemannens ski. Til sammen har ekteparet Poirée nå seks gullmedaljer i VM.

- Vi har jo spøkt litt om hvem som blir best totalt i VM. Raphael sa han ikke ville sove med meg om jeg tok mer gull enn ham, ler Liv Grete.

Ikke plass
VM-dronningen er ikke helt sikker på hvor hun skal gjøre av alle medaljene av det edle metallet.

- He, he. For å være ærlig vet jeg ikke hvor jeg skal gjøre av dem nå. Men vi har jo husplaner i Norge, og jeg får vel plass til dem i det nye huset, gliser Liv Grete.

Reiser til USA
Det norske skiskytteresset reiser mandag hjem til Norge sammen med familien før hun igjen setter seg på flyet neste uke. Liv Grete bestemte seg nemlig fredag for å delta på denne gang til verdenscuprenn i USA.

- Ja jeg tok beslutningen i går om at jeg reiser til USA. Lille Emma vil være hjemme hos mine foreldre i mellom tiden, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée - som trolig vil bli møtt av venner og fans på flyplassen når hun ankommer Norge.

- Jeg har ikke hørt noe om noen planlegger en markering. Men det hadde jo vært hyggelig det, stråler Poirée.

Før hun løper hjem til lille Emma og en lang dusj. Og kanskje en liten gullfeiring i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.