RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- Dette har vi ikke råd til

Sist oppdatert:
Alle snakket om Wayne Rooney, men så kom ungguttene til David Moyes og satte en støkk i Uniteds tittelambisjoner.

EVERTON - MANCHESTER UNITED 3-1:

Det har omtrent bare vært snakk om Wayne Rooney den siste tiden. Manchester United-spissen har vært brennhet den siste tiden, og flere og flere har hevdet Rooney er verdens beste spiller akkurat nå.

Men lørdag ble superspissen satt fullstendig i skyggen av to relativt ukjente gutter i Everton-trøye. For snart seks år etter at Rooney forlot Everton til fordel for United, ser det ut til at David Moyes er i ferd med å få fram et mannskap som er kapabel til å klare det meste.

For da Dan Gosling ga Everton ledelsen etter 76.minutter, og Jack Rodwell punkterte oppgjøret på overtid, hadde Everton slått sin andre gullfavoritt på én uke.

Og både seieren mot Manchester United og trepoengeren mot Chelsea sist helg var høyst fortjente.

- Fortjent tap
Rodwell mottok champagneflaska etter kampen som bevis på at han var banens beste spiller, men det følte Everton-spilleren selv at var litt for mye.

- Jeg kan jo ikke bli kåret til kampens beste spiller. Jeg spilte jo bare fem minutter eller noe sånn. Æren burde heller gå til alle gutta som jobbet knallhardt for seieren. Vi visste det kom til å bli en knalltøff kamp mot United, og vi leverte varene, sa en lykkelig Everton-helt etter oppgjøret.

Sir Alex Ferguson mente etter kampen at hans United tapte for et bedre lag.

- Vi ble slått fortjent. Så enkelt og greit er det. Vi virket slitne etter midtukeoppgjøret mot AC Milan. Man så det spesielt i den andre omgangen, Everton hadde mye mer krefter enn oss, sa en skuffet United-sjef.

Tirsdag venter West Ham på Old Trafford for «de røde djevlene». Da forventer Sir Alex å se et helt annet United-lag.

- Jeg er skuffet og spillerne er skuffet. De spiller for Manchester United og liker ikke å tape. Vi har vært flinke til å nullstille oss, så jeg tror ikke det skal bli et problem. Men vi har ikke råd til resultater som dette.

United best i starten
Manchester United startet oppgjøret med å presse Everton dypt tilbake, men de helt store sjansene uteble. Men da Everton så ut til å bite seg mer fast i oppgjøret, og fikk kampens første gode mulighet ved Louis Saha, dukket Dimitar Berbatov opp.

Wayne Rooney spilte fri Antonio Valencia på kant, vingen slo et flatt innlegg som gikk via foten til Sylvain Distin og rett i beina på Berbatov. Bulgareren var iskald, la ballen til rette og dunket den via tverrliggeren og i mål.

Der og da trodde nok de fleste at et formsterkt United skulle fortsette kjøret mot Tim Howard i Everton-buret.

Men i stedet for at de rødkledde gjestene tok over kampen totalt, kjempet hjemmelaget seg inn i oppgjøret på ny. Det tok bare tre minutter fra Berbatovs 1-0-scoring til skulle de få utligningen.

19 minutter var spilt da Louis Saha vant en duell mot Jonathan Evans. Ballen havnet til slutt hos Diniyar Bilyaletdinov. Han dunket til og fikk kjempetreff. Edwin van der Sar så ikke utgangen av skuddet og kunne bare se på mens ballen skrudde seg inn i målet.

Dermed var man like langt, og kampen bar preg av to jevnbyrdige lag.

Rett nok hadde United ballen mest, fikk flest cornere og styrte oppgjøret. Men Everton forsvarte seg godt, og fikk mange gode overgangsmuligheter.

Svakt United etter hvilen
Etter hvilen gikk Everton rett i strupen på United, men de lyktes ikke umiddelbart. I stedet var det United som skulle skape målsjanser.

Men verken Fletcher eller Berbatov lyktes i å få ballen i nettet. Og etter de to tidlige sjansene dabbet United fullstendig av. Verken Rooney eller noen andre maktet å skape noe særlig for gjestene, og dermed lå veien åpen for Everton.

Den muligheten skulle også Everton gripe. De skulle nemlig etter hvert sjokkere et titteljagende United. Et snaut kvarter før slutt kombinerte Stephen Pienaar og Leighton Baines flott på siden. Pienaars innlegg fant unggutten Dan Gosling, som ekspederte ballen videre i mål.

Skulle Everton senke en gullfavoritt for andre kamp på rad?

Det skulle de. For det nærmeste United kom var et frispark fra Wayne Rooney som gikk like utenfor krysset.

I stedet var det unggutten Jack Rodwell, som kom inn for Pienaar to minutter før full tid, som fikk punktere oppgjøret.

Dermed tok Everton nok en særdeles imponerende seier i Premier League. For Manchester United betyr det at Chelsea nå kan øke luken på ny, dersom de tar poeng mot Wolverhampton i kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere