RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

- Dette har vært en god dag for norsk idrett

Sist oppdatert:
Strålende norsk laginnsats på Lillehammer.

LILLEHAMMER(Nettavisen): Norge leverte en solid laginnsats i det individuelle verdenscuprennet på Lillehammer og hadde tre mann blant de seks beste.

Best av de norske var Anders Bardal, som ble nummer tre bak vinneren Severin Freund og Thomas Morgenstern, som ble nummer to.

Det var en meget fornøyd Bardal som snakket med Nettavisen og den fremmøtte pressen etter rennet.

- Det var en veldig fin start på sesongen, det er godt å få en sånn start, sier Bardal.

- Det er veldig godt å være i toppen fra starten av. Jeg har jo litt forventninger til sesongen, og jeg merker at folk har forventninger til meg. Da er det godt å komme i gang sånn som jeg har gjort, forklarer verdenscupvinneren fra forrige sesong.

Det var svært lite som skilte de beste på Lillehammer lørdag. Anders Bardal lå som nummer fire etter første omgang hvor han hoppet 98 meter. I andre omgang ble det tre meter lenger, noe som til slutt holdt til tredjeplass. Nordmannen var kun 1,5 poeng unna seieren, og 0,2 poeng bak andreplassen.

Vinneren Freund har vist gode takter gjennom sommeren og på trening denne uken. Han vant fortjent med et hopp på 99 meter i førsteomgang og 100,5 meter i sitt andre hopp.

God norsk dag
Ekstra gledelig var det likevel å se flere nordmenn i toppen lørdag.

Anders Jacobsen ble nummer fire i lørdagens renn, mens Anders Fannemel tok sjetteplassen bak tyske Andreas Wellinger, som ledet etter første omgang.

Fannemel var overrasket over at det gikk så bra for hans egen del.

- Jeg er litt overrasket over at jeg klarer å hoppe såpass bra i denne bakken. Jeg har hoppet så mye dårlig her at det er helt sykt, sier Fannemel til Nettavisen.

- Jeg hoppet ikke så bra på trening i går, men fikk til et bra kvalikkhopp. Jeg fikk endret litt på teknikken i dag og det gikk bra, forteller Fannemel.

Nå ser Hornindal-hopperen frem til å få prøve seg i storbakken.

- Jeg foretrekker den store bakken. I teorien så er jeg nok nærmere pallen i morgen, sier Fannemel.

Fornøyd landslagstrener
Landslagstrener Alexander Stöckl var i strålende humør da han snakket med Nettavisen etter rennet.

- Dette har vært en god dag for norsk idrett. Vi har seier i langrenn, seier i kombinert, tredjeplass i skihopping damer, og tredjeplass i skihopping menn, sier landslagstrener Alexander Stöckl til Nettavisen.

- Jeg fikk bekreftet at Bardal vil være med i toppen. Feilene han gjør blir mindre og mindre og det ser veldig bra ut, forkarer østerrikeren.

Tidligere olympisk mester Espen Bredesen var også svært tilfreds med det han fikk se av de norske gutta.

- Vi fikk pallplass på Bardal, Jacobsen er tilbake i verdenstoppen, der han fortjener å være, og Fannemel på femteplass. Vi kunne ikke gjort det bedre, sier en meget tilfreds Espen Bredesen på NRK.

Sagen på pallen
Anette Sagen tok tredjeplassen i kvinnenes renn, som ble vunnet av Sara Takanashi. Hun vant foran Sarah Hendrickson.

- Dette har vært en nydelig dag. Jeg har koset meg i hoppbakken, og har hatt tre gode skihopp. Det er ingenting som er bedre enn det, sier Sagen til Nettavisen.

Jeg har seks poeng opp til toppen og det er ikke så veldig mye. På en enda bedre dag står jeg kanskje helt øverst. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med den jobben jeg har gjort til nå, sier Sagen.

Sjekk resultatlisten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere