*Nettavisen* Sport.

- Dette jeg har drømt om

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Lars Petter Nordhaug hadde en av hovedrollene i finalen av klassiker.

18.04.12 20:33

Det var mange som var spente på hva Lars Petter Nordhaug kunne få til i Flèche Wallonne onsdag.

Det er liten tvil om at nordmannen er i knallform, men for kun tre dager siden gikk han kraftig i bakken under Amstel Gold Race, og siden har han slitt med det venstre låret.

Derfor var det spennende om Nordhaug kunne være med å kjempe om seieren i den belgiske klassikeren eller om han i verste fall måtte kaste inn håndkleet på grunn av skaden.

Ugrei start
Og starten på rittet var langt fra optimal.

- Det var mye regn og sidevind i starten i dag og på grunn av låret mitt ble jeg litt reservert og falt bakover i feltet. Det gjorde at jeg måtte bruke krefter på å tette luker, innrømmer Nordhaug til procycling.no

Det skulle derimot utvikle seg langt bedre. Hovedfeltet samlet seg til slutt og til og med solen stakk innom på snarvisitt.

- Måtte gjøre noe spesielt
Med solen kom også villdyret i Lars Petter Nordhaug frem. Opp den nest siste stigningen for dagen (Côte de Villers), kun èn mil fra mål, angrep Sky-syklisten.

- Angrep du fordi du trodde det var måten du kunne vinne på eller for å hjelpe laget?

- Det er litt todelt. Nest siste gang over Mur de Huy følte jeg meg ikke helt bra. Jeg ble litt fort stiv i det venstre beinet, og da tenkte jeg at skulle jeg klare å vinne måtte jeg prøve noe spesielt.

- Samtidig sa Sergio (Henao) at han følte seg lett og fin, men han fikk det litt tyngre siste gangen opp.

Med seg fikk Lars Petter Nordhaug en mann med norske aner. Garmin-syklist Ryder Hesjedal hjalp godt til, og sammen kjørte de først inn i avslutningsstigningen Mur de Huy. Men der endte også seiershåpet for den norske klatreren.

- Det var alt for mye motvind inn i bakken til at det kunne lykkes. Da jeg ble hentet inn ga jeg litt opp.

Med Nordhaug ute av seiersbildet stakk Joaquin Rodriguez av med all oppmerksomheten. I en bakke hvor alle eksperter har sagt at det gjelder å ha is i magen, angrep Katjusja-rytteren med 400 meter igjen til mål.

(Artikkelen forsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Angrepet var eksplosivt, og utrolig nok klarte den lille spanjolen å holde unna for sultne gribber som Michael Albasini, Philippe Gilbert og Jelle Vanendert.

Som Gilbert
Bak trilte Nordhaug i mål til en 53. plass, drøye minuttet bak seiersherren.

- I ettertid kan man kanskje si at det hadde vært bedre å spare seg og kjempet om en topp ti-plassering, men det hadde vært umulig å slå Rodriguez i den siste bakken.

- Det er også sånn at når man har sett på Gilbert og de andre på TV de siste årene er det slik offensiv kjøring man selv har drømt om å kunne gjøre i disse klassikerne. Det var litt kult å gjøre det jeg gjorde i dag og det var nok ikke så mange som hadde klart akkurat det, mener Nordhaug.

Nå satser han på å omsette sterk kjøring i et stort resultat under Liege-Bastogne-Liege.

Klar for mer
Dessverre for laget måtte Rigoberto Uran bryte etter å ha veltet og slått kneet, mens Thomas Løfkvist var småsyk og valgte å stå av for å spare seg til den siste Ardennerklassikeren. Da er det godt nytt for det britiske storlaget at Nordhaug regner med full friskmelding.

- For min del går det overraskende bra med skaden. På søndag kunne jeg ikke engang gå på beinet og på mandag kunne jeg ikke stå og sykle.

- Jeg regner med at jeg blir hundre prosent klar til Liege-Bastogne-Liege og da må vi i laget virkelig gjøre alt vi kan for å få et skikkelig resultat, avslutter nordmannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.