- Dette kan sende oss til VM

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Tarik Elyounoussi var glitrende da Norge slo Sør-Afrika.

08.01.13 22:27

SØR-AFRIKA - NORGE 0-1:

Et ungt norsk landslag skulle få litt å bryne seg på da et sterkt sørafrikansk lag var motstander i Cape Town tirsdag.

Sør-Afrika er midt i en viktig oppkjøringsperiode til Afrikamesterskapet, som arrangeres nettopp i Sør-Afrika fra 19. januar.

«Bafana Bafana» var nok det beste laget og produserte de fleste sjansene, men et øyeblikks magi av Norges kaptein, Tarik Elyounoussi, og en god Rune Allmenning Jarstein sørget for en sterk norsk seier.

- Veldig deilig
Per-Mathias Høgmo, som satt i TV 2-studio under kampen, lot seg imponere av prestasjonen Elyounoussi sto for da han sikret det norske seieren.

- Det er nettopp slike prestasjoner som kan sende oss til et VM-sluttspill. Han er kaptein, han scorer mål, og du så hvor glad han var etter kampen. Dette tar han med seg videre, sa Høgmo.

Selv var målscoreren godt fornøyd med 1-0-seieren

- Det var veldig deilig, og vi kan ikke forvente mer. Det var tungt, spesielt i førsteomgang. Vi kom jo rett fra ferie og fikk kjørt oss mot kvikke sørafrikanske spillere, sier Tarik til TV 2.

Klassescoring
Katlego Mphela fikk kampens første store sjanse da han fra skrått hold fikk avsluttet på mål. Rune Allmenning Jarstein vartet opp med en flott beinparade.

36 minutter ut i kampen måtte Jarstein igjen i aksjon, da Thuso Phala kom seg fri på kanten og slo inn foran mål. Viking-keeperen fikk en hånd på ballen, som passerte Mphela med knapp margin. Renielwe Letsholonyane hadde muligheten til å sette ballen i mål, men fikk ikke kontroll, og Norge slapp unna igjen.

Sjekk kamputviklingen minutt for minutt og Norges lag her

Det var ikke dagen til Sundowns-spissen Katlego Mphela i dag. Like etter gigantsjansen var han på farten igjen og headet like utenfor det norske målet.

Da Sør-Afrika ikke maktet å ta vare på sine sjanser, viste Tarik Elyounoussi hvordan det skal gjøres.

Rosenborg-spilleren fikk ballen fra Bjørn Hele Riise inne i sekstenmeteren, lurte vekk to forsvarsspillere og banket ballen i det nærmeste hjørnet til 1-0.

God Jarstein
Sør-Afrika-trener Gordon Igesund var neppe fornøyd med sjansesløsingen til Mphela og tok spissen av banen til fordel for Tokelo Rantie ved pause

Ni minutter tok det før Rantie var alene med Rune Allmenning Jarstein og nok en gang gikk den norske keeperen seirende ut av en en-mot-en-situasjon. Returen havnet hos Phala, som fikk sitt skudd blokkert av en norsk forsvarsspiller.

Jarstein viste også mot og godt keeperspill da han var kjapt ute og fikk slått et innlegg unna farlig sone, rett foran Thulani Serero, som var nær ved å få foten først på ballen.

Nærmere kom aldri vertene, og Norge kunne dermed innkassere en sterk seier, før lørdagens møte med Zambia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.