*Nettavisen* Sport.

- Dette laget vet hva det handler om

Foto: (AFP/Scanpix)

Mark Cavendish hedrer lagkompisene etter årets første seier.

22.01.13 08:57

Den iltre briten fra Isle of Man var et eneste stort glis etter første etappe av Tour de San Luis.

Forrige gang vi hørte noe fra Cavendish, skjelte han ut journalister på et pressetreff i Belgia. Årsaken var at han ikke ønsket å snakke om Lance Armstrong. Noen dager senere hadde han sett intervjuet med Oprah Winfrey - og fått besinnet seg:

- Jeg blir irritert når folk setter spørsmålstegn ved om suksessen min er et resultat av hardt arbeid. Men etter å ha sett intervjuet (med Lance), kan jeg forstå hvorfor folk har problemer med å tro oss når vi sier at vi er rene i dag, har Cavendish uttalt i et intervju The Sun gjengir på sine nettsider.

Ros til laget
Mest av alt vil Cavendish la beina og prestasjonene på sykkelsetet snakke for seg selv. Derfor passet det bra med seier i første forsøk, mandag kveld:

- Laget jobbet hardt hele dagen, og holdt meg ute av vinden. Laget vet hvordan de skal jobbe, og viste kunnskap om hva som skal til for å vinne en etappe. Miljøet er veldig bra, og vi har blitt bedre kjent. Både Sylvain Chavanel og Michal Kwiatkowski gjorde en flott jobb for meg i dag, sa Cavendish etter etappen ifølge biciciclismo.com.

Cavendish er kjent for å framheve lagkameratene sine. Det har han også gjort i HTC High Road og i Team Sky, lagene han kjørte for før han ankom Omega Pharma-Quick Step foran årets sesong.

Når det går dårlig, er briten tilsvarende skuffet. Da kan det også vanke kjeft fra den tidligere verdensmesteren.

Vil fortsette fram mot Tour de France
Etter en sommer som hjelperytter hos Team Sky, fant 27-åringen ut at det var på tide å skifte beite.

Mandag kveld sendte han også noen rosende ord i retning av lagets styrtrike eier, tsjekkeren Zdenek Bakala:

- Det har gjort forandringer på mannskapet med tanke på å vinne ritt tidlig i sesongen. Jeg vet det ikke var enkelt å signere meg, men herr Bakala gjorde en innsats for å få det til å skje. Jeg håper å fortsette på veien fram mot Tour de France, og vinne flere etapper for laget, sa Cavendish.

Også Thor Hushovd sykler det argentinske etapperittet. Grimstad-mannen ble nummer åtte under åpningsetappen.

Annonsebilag