*Nettavisen* Sport.

- Dette overgår Carl Lewis

Foto: FABRICE COFFRINI (AFP)

Tidenes raskeste mann - Usain Bolt - kommer til Bislett Games.

11.01.11 15:00

BISLETT (Nettavisen): Det var en stolt stevnegeneral Steinar Hoen som på tirsdagens pressekonferanse hadde gleden av å informere om at friidrettens aller største stjerne vil konkurrere i Oslo 9. juni.

- Jeg er ikke i tvil om at dette er den største idrettsstjernen som noensinne har satt sine ben i Norge på toppen av sin karriere. Dette overgår både Carl Lewis og alle andre storheter som har vært her tidligere, sier stevnegeneral Steinar Hoen i Bislett Alliansen.

Hoen var spesielt fornøyd med å ha sikret seg Bolt i et VM-år.

- I de årene det arrangeres VM og OL stiller de beste i svært få konkurranser. Derfor er det helt fantastisk at Usain Bolt ønsker å delta i Bislett Games. Han kommer hit for å løpe fort, og for å forberede seg inn mot VM i Daegu.

Utrolig merittliste
Bolts merittliste inneholder tre OL-gull, tre VM-gull og to VM-sølv. Han har både verdensrekorden på 100 meter, med 9,58, og på 200 meter, med 19,19.

I tillegg er han innehaver av verdensrekorden på 4 x 100 meter stafett.

Under OL i Beijing ble han den første siden Carl Lewis i 1984 som klarte å vinne både 100 og 200 meter i lekene.

24-åringen ble slått for første gang på to år da Tyson Gay beseiret ham på 100-meteren i Stockholm i august.

- Morsomt å få løpe på Bislett
- Jeg gleder meg til å konkurrere for første gang på det verdensberømte Bislett Stadion, og foran et publikum som er kjent for sin store entusiasme. Jeg innehar tre verdensrekorder, men jeg er blitt fortalt at det er satt utrolige 69 verdensrekorder på denne banen. Det blir morsomt å få løpe på en så berømt arena, sier Bolt.

Han lover at formen er veldig bra. Forrige sesong var han plaget av skader.

- Forberedelsene har gått veldig bra. Skadeproblemene jeg hadde i fjor sommer er leget, og treningsopplegget mitt har forløpt i henhold til planen. Jeg har aldri vært i Norge tidligere, og jeg kommer vel forberedt og klar til å løpe fort og underholde publikum, sier Bolt.

Billettsalget åpner i dag - tirsdag - og Hoen regner med fulle tribuner 9. juni.

- Dette blir en opplevelse vi kommer til å snakke om i flere år fremover. Det kan bli en idrettssnakkis: Hvor var du da Bolt løp på Bislett? sier Hoen.

Dyr i drift
Hoen innrømmer at det koster å få Bolt til Bislett Games. Jamaicaneren vil trolig stikke av med rundt halvparten av pengene i en pott som betales ut til de utøverne som er med å trekke folk til stadion.

- Det ville vært dumt å si at det ikke koster, men å få en så stor idrettpersonlighet til Norge er gull verdt. Det er verdt hver krone, mener Hoen.

Nå håper den tidligere europamesteren å finne konkurrenter til verdens kjappeste mann.

- Det er ikke lett å finne noen som kan konkurrere med Usain Bolt, men det blir min neste oppgave nå. De beste sprinterne vil ikke møtes for ofte i et VM-år, men jeg skal gjøre det jeg kan for å få flere av verdens beste utøvere til Bislett, avslutter Hoen på tirsdagens pressekonferanse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.