*Nettavisen* Sport.

- Dette passer Boonen perfekt

Foto: Jacky Naegelen/Reuters

Team Quick Step gjør rent bord i Qatar – som vanlig.

29.01.08 07:31

Spurtvirtuosen Tom Boonen har for vane å gjøre som han vil under Tour of Qatar. Så også i dag, da laget hans rullet opp til en perfekt spurt. 27-åringen snek seg foran Greg van Avermaet (Silence – Lotto) rett før streken, og tok over ledelsen sammenlagt.

Same procedure as last year, med andre ord. Boonen har vunnet totalt 11 etapper siden 2004 i Doha. Quick Step har i tillegg vunnet fire lagtempoer.

Klassikerlaget
På en viss avstand fulgte Gabriel Rasch med på de råeste spurterne mandag ettermiddag. Han mener rittet er perfekt for den galante belgieren.

- Quick Step stiller med sinnssykt sterkt lag her nede, med både Steven de Jongh og Kevin Hulsmans. I tillegg har vel Boonen vunnet 11 etappeseirer her nå, og det har vel ikke vært arrangert så mange flere, sier Rasch til Nettavisen.

- Hvor god i Boonen i forhold til for eksempel Thor Hushovd på slike ritt?

- Akkurat i dette løpet, tror jeg Boonen er sterkere enn Thor. Ting ligger mer til rette for det, ettersom både belgiere og hollendere er oppvokst med slike sidevindsløp. De har det i blodet. Thor er sterkere når det er litt flere kuler og bakker, mener han.

Vind og tempo
Sidevinden skapte litt trøbbel for den ferske Crédit Agricole-rytteren mandag. I tillegg gikk rittet unna i svært hurtig tempo, forteller Rasch.

- Den første timen hadde vi 57 (kilometer per time) i snitt. Det var en av trenerne som mente at det var det raskeste løpet noensinne her nede. Det blåste også frisk sidevind fra start, så det ble veldig tøft.

Han har fått beskjed av teamledelsen om å holde seg forholdsvis rolig i feltet, og heller tråkke til om William Bonnet eller Angelo Furlan ser snurten av en etappeseier.

Viktig oppkjøring
For ham selv er det viktigste å avslutte Tour of Qatar på en god måte.

- Jeg må ha en viss progresjon gjennom løpet, så jeg forlater Qatar med en god følelse. Det blir viktig for meg foran den europeiske sykkelsesongen, sier han.

- Det blir vel tøft å hamle opp med Quick Step også?

- Ja, om de ikke tar det blodig alvorlig, så blir det gjerne litt annerledes når de har vunnet det meste tidligere. Fortsetter de ikke med det, får de seg lett en moralsk knekk.

Og det kler «Tornado-Tom» dårlig.

Flere sykkelnyheter her!

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag