RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette skaper mer problemer enn det løser

Foto: Getty Images/All over Press
Sist oppdatert:
Mark Hughes vil fjerne håndhilsingen i forkant av fotballkampene.

Respekt er noe som har blitt fokusert mye på i fotballen de siste årene. Blant annet med at motstanderlagene skal håndhilse på hverandre før kampstart.

Håndhilsingen har imidlertid skapt hodebry opptil flere ganger, senest mellom Chelseas John Terry og QPR-spiller Anton Ferdinand.

I sommer ble John Terry tiltalt av det engelske fotballforbundet (FA) for hendelsen i kampen mellom Queens Park Rangers og Chelsea på Loftus Road 23. oktober i fjor.

Terry var anklaget av Anton Ferdinand for å ha kommet med rasistiske bemerkninger underveis i oppgjøret.

Nå vil QPR-manager fjerne regelen som sier at man må håndhilse før kampstart.

- Jeg har stor respekt for respektkampanjen. Jeg synes det er et flott tiltak og burde omfange alle. Alle i QPR følger den, sier QPR-manager Mark Hughes.

- Det er bare akkurat denne delen skaper mer problemer enn den løser, og det var nok ikke meningen da den ble innført, fortsetter han.

Se hele videoreportasjen i vinduet under.

Get Adobe Flash player

- Jeg fikk beskjed om at noen av spillerne mine ville ta motstanderlaget i hånden og at noen ikke ville komme til å gjøre det. Jeg visste ikke hvilke spillere som var involvert, derfor gikk jeg ikke noe nærmere inn på det, forteller Hughes

Kampen mellom QPR og Chelsea endte for øvrig 0-0. Både resultatet og håndhilsingen skuffet Chelsea-manager Roberto Di Matteo.

- Vi valgte å strekke ut hånden for alle og gjorde vår del, men at noen føler å ikke gjøre det er deres problem, sier Chelsea-manageren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere