- Dette skjønner jeg ikke noe av

Foto: Faksimile Nettavisen/Scanpix

Vi ba forskjellige eksperter vurdere Nettavisens tabelltips.

23.03.12 16:21

OSLO (Nettavisen): Tippeligaen er like rundt hjørnet, og avisene er i ferd med å avslutte sine egne tabelltips.

Nettavisen har også gjort et forsøk på den umulige oppgaven, og vårt tips finner du her. Vi tror som så mange andre at Molde vinner, mens Sogndal og Sandnes Ulf rykker ned.

Det første svaret får vi i kveld, når Tippeligaen braker løs med Molde mot Strømsgodset på Aker Stadion klokken 19.

I den anledning har vi spurt forskjellige eksperter og profiler om deres vurderinger av Tippeligaen, og samtidig bedt dem vurdere Nettavisens eget tips.

Johan Golden (Programleder TV2/P4):

- Hva tror du om gullkampen?

- Jeg regner med at Vålerenga vinner Tippeligaen, sier Vålerenga-supporter Johan Golden.

- Er det hjertet eller hjernen som sier det?

- Det er begge deler. Først og fremst hjertet, men de har et veldig godt lag. Hvis det er så bra så det virker, at kjøpene treffer og Marcus Pedersen kommer i form, kan Vålerenga godt vinne. Ellers må man være så kjedelig å si at Molde er en kjempeutfordring, og jeg er alltid engstelig for hva Kjetil Rekdal finner på i Aalesund, sier Golden.

- Hvilke lag tror du kommer til å slite i bunnen?

- Han lange ved siden av oss tror jeg kan ligge litt dårlig an, sier Golden og sikter til Lillestrøm-spiller Frode Kippe, som står rett bortenfor oss.

- Er det hjertet eller hjernen som sier det?

- Det er hjertet, men også litt hjernen. De har ikke vært gode i treningskampene i vinter, men det er klart at de har et bra lag, og det skal ikke skje at de rykker ned. Det er mye bra der, men også mye surr. Hvis Lillestrøm fortsetter å surre, kan det skje mye rart, sier han.

Og utdyper:

- Av de lagene som har rykket opp, tror jeg Hønefoss er sterkest. Sandnes Ulf kan også få til noe.

Vi viser ham Nettavisens tips, og får følgende reaksjon:

- Dette skjønner jeg ikke noe av. Brann så høyt oppe, det har jeg ingen tro på. Og Viking tror jeg kanskje klarer å karre seg litt lenger opp. Jeg tror heller ikke Fredrikstad rykker ned. Sogndal og Sandnes Ulf rykker nok ned, det er jeg programforpliktet til å si, avslutter Golden.

Nils Johan Semb (Toppfotballsjef):

Som så mange andre, har Nils Johan Semb Molde som favoritter til å ta seriegull.

- Jeg tror det blir veldig spennende, og det er veldig åpent. Det er nok 7-8 lag som kan ta medalje, faktisk. Molde er naturlig nok en favoritt, Aalesund er en stor outsider, Tromsø kommer til å bli bra og Rosenborg blir alltid å regne med. I tillegg er Brann, Viking og ganske mange der. Tabelltips er fryktelig vanskelig i år, sier Semb til Nettavisen.

- Hva tror du om bunnen?

- Det er alltid sånn at nykommerne (Sandnes Ulf og Hønefoss) må kjempe for å beholde plassen, og Stabæk har vært gjennom et tøft år. Men jeg tror det er ganske åpent i bunnen, og de nyopprykkede lagene kan overraske.

Semb om Nettavisens tips:

- Det er ikke et overraskende tips. Kanskje er Viking og Odd Grenland litt lavt plassert, og jeg tror helt sikkert noen bakfra kommer til å gjøre det bedre enn det som står her, sier Semb når han holder Nettavisens tips i hånden.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Dag Solheim (Programleder):

- Hva tror du om gullkampen?

- Jeg er overbevist om at Molde kommer til å vinne Tippeligaen suverent. Mange snakker om at det kan bli tidenes jevneste liga, men det tror jeg ikke noe på. Jeg tror Molde tar enda et steg fra i fjor, såpass kjenner jeg Ole Gunnar. I motstening til mange andre, har Molde også beholdt laget fra i fjor, og forsterket troppen. Jeg tror derfor de blir best, sier Solheim til Nettavisen.

Og utdyper:

- Bak der kan det skje mye interessant. Det blir spennende å se hva Martin (Andresen) får ut av Vålerenga. De har mange offensive kvaliteter. Så får vi se om de klarer å få laget til å spille sammen, da er de i så fall utfordrere til medaljer. Rosenborg er selvfølgelig en medaljekandidat, men ikke bli overrasket om Tromsø er med i toppen i år igjen. Aalesund kan ta et steg nærmere, det er mange som kan være med i toppen.

Om bunnkampen, tror Solheim følgende:

- De fleste sier at Stabæk, Sogndal, Hønefoss og Sandnes Ulf som er de svakeste lagene. Et par av de lagene kommer til å overraske, men det er vanskelig å spå hvem. Jeg tror nok de fire må slåss for å overleve.

Solheim om Nettavisens tips:

- Jeg er helt enig i plasseringen av Molde. Jeg er ikke så sikker på at det blir Rosenborg og Brann på de to neste plassene, men de kommer helt sikkert til å slåss om medaljer. Vålerenga kan godt havne høyere, og jeg tror Aalesund kommer høyere enn 7.plass. Jeg er også usikker på Viking, men det er lett å la seg lure av 4-0-kampen mot Rosenborg. Odd Grenland kan også komme høyere på tabellen. Jeg har heller ingen tro på at Fredrikstad havner på kvalik, sier Solheim.

Jan-Erik Aalbu (Kommentator for Max):

- Hva tror du om gullkampen?

- Molde har jeg klokkertro på, og de er én spiss unna å vinne igjen. Davy Claude Angan er en fantastisk spiller, men lager ikke nok mål. Det var snakk om Anthony Ujah, og jeg kan ikke se hvem som skal stoppe dem om de får han. Man har også lag som Vålerenga, Rosenborg og Brann, og det blir veldig jevnt. Jeg ble også gledelig overrasket over laget til Kjetil Rekdal, og de har mange fine spillere. Det er kjempeåpent, men min gullfavoritt er uten tvil Molde.

Aalbu om bunnen:

- Jeg har egentlig ikke lyst til å si noe om bunnen, for jeg skal kommentere fotballkamper. Men det er noen som skiller seg ut der nede. Jeg så Sogndal på La Manga, da var de veldig dårlige. Jeg var også heldig å se Sogndal på Marienlyst her om dagen, og da så de bra ut. Man har de nyopprykkede lagene, og de må kjempe knallhardt for å holde seg. Sandnes Ulf har et lag som løper noe vanvittig. Jeg måtte spørre Kamal Saliti om han hadde trent med Petter Northug, for han løp på absolutt alt, og det smitter over. I tillegg har man Stabæk, som har fått utrolig mye nytt. De er avhengig av en god start.

Aalbu om Nettavisens tips:

- Det ville overraske meg om Aalesund havner bak Strømsgodset, og det vil overraske meg hvis Odd Grenland havner så langt ned, hvis de ikke mister spillere. Ellers så ser det veldig bra ut, ler Aalbu.

Hva tror du om Tippeligaen? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.