*Nettavisen* Sport.

- Dette tapet er ikke like tungt

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Til tross for to tap på rad, er det ingen krisestemning på Lerkendal.

04.04.11 09:10

ROSENBORG - STABÆK 1-2

LERKENDAL (Nettavisen) De to foregående sesongene har Rosenborg tapt én av 60 fotballkamper.

To serierunder inn i 2011-sesongen står laget med to tap og null poeng. Likevel ser det ut til at Jan Jösson tar det hele med ro.

- Ikke like tungt
- Jeg hadde regnet med at vi skulle heve oss prestasjonsmessig fra kampen i Bergen. Det synes jeg vi gjør. Vi kjører andre omgang, men Stabæk har en veldig god keeper i dag, sier Jönsson etter kampen.

Rosenborg-treneren vil ikke svartmale situasjonen, men legger ikke skjul på at det kreves bedre prestasjoner for slå Lillestrøm neste helg.

- Vi gjør en svak kamp i Bergen. Mot Stabæk er vi ganske bra, men ikke tilstrekkelig for å ta poeng. Vi må opp enda et hakk til kampen mot Lillestrøm.

Til tross for det andre sviende nederlaget av to mulige, er ikke den tidligere Stabæk-treneren mer skuffet nå, enn han var etter tapet for Brann i Bergen.

- Det er ikke like tungt nå, som etter første serierunde. Vi spilte langt svakere i Bergen enn vi gjør her mot Stabæk.

- Klar straffe
Til tider gjorde meritterte Rosenborg-spillere oppsiktsvekkende feil på enkle pasninger, noe som ødela rytmen i angrepsspillet. Det bet trener Jönsson seg også merke i.

- Vi gjør en del tekniske feil, som jeg ikke har sett tidligere i år. Og jeg synes vi ble litt for forsiktige etter at vi tok ledelsen 1-0.

For Rosenborg hadde Stabæk i kne i starten av kampen. Bæringene hang ikke helt med og med litt trøndersk hell kunne kampen fått et annet utfall.

24 minutter ut i kampen ble Mikael Lustig tilsynelatende felt av Alain Ollé Ollé inne i sekstenmeteren. Linjemannen markerte for frispark mot Lustig, til store protester fra Rosenborg-spillerne.

Per Ciljan Skjelbred var ikke i tvil om hva han mente om den situasjonen.

- Jeg synes det ser ut som en klar straffe, sier 23-åringen til Nettavisen.

- Gode nok for gull
Til tross for at savnet av en midtbanesjef synes opplagt og hullene er mange etter at flere profiler forsvant i vinter, har Skjelbred fremdeles klokkertro på at Rosenborg er gode nok for et nytt seriemesterskap.

- Det er ingen tvil om at det blir tøffere med en slik start på sesongen, men vi er gode nok for gull i år også, mener midtbanespilleren.

Anthony Annan, Steffen Iversen og Vadim Demidov er borte, men Skjelbred bryr seg ikke med snakket om at erstatterne har uteblitt.

- Det må ledelsen ta seg av. Det er ikke så mye vi får gjort med det, sier 23-åringen.

Midtbanespilleren mener Rosenborg er uheldige som står med null poeng etter to serierunder.

- Vi gjør en god kamp og fortsetter å male på og skaper sjanser, men mangler dessverre den siste finishen. Vi skal reise oss.

Om en uke får Rosenborg en ny mulighet til å ta sesongens første seier når Lillestrøm kommer til Trondheim.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag