RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette tapet er ikke like tungt

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Til tross for to tap på rad, er det ingen krisestemning på Lerkendal.

ROSENBORG - STABÆK 1-2

LERKENDAL (Nettavisen) De to foregående sesongene har Rosenborg tapt én av 60 fotballkamper.

To serierunder inn i 2011-sesongen står laget med to tap og null poeng. Likevel ser det ut til at Jan Jösson tar det hele med ro.

- Ikke like tungt
- Jeg hadde regnet med at vi skulle heve oss prestasjonsmessig fra kampen i Bergen. Det synes jeg vi gjør. Vi kjører andre omgang, men Stabæk har en veldig god keeper i dag, sier Jönsson etter kampen.

Rosenborg-treneren vil ikke svartmale situasjonen, men legger ikke skjul på at det kreves bedre prestasjoner for slå Lillestrøm neste helg.

- Vi gjør en svak kamp i Bergen. Mot Stabæk er vi ganske bra, men ikke tilstrekkelig for å ta poeng. Vi må opp enda et hakk til kampen mot Lillestrøm.

Til tross for det andre sviende nederlaget av to mulige, er ikke den tidligere Stabæk-treneren mer skuffet nå, enn han var etter tapet for Brann i Bergen.

- Det er ikke like tungt nå, som etter første serierunde. Vi spilte langt svakere i Bergen enn vi gjør her mot Stabæk.

- Klar straffe
Til tider gjorde meritterte Rosenborg-spillere oppsiktsvekkende feil på enkle pasninger, noe som ødela rytmen i angrepsspillet. Det bet trener Jönsson seg også merke i.

- Vi gjør en del tekniske feil, som jeg ikke har sett tidligere i år. Og jeg synes vi ble litt for forsiktige etter at vi tok ledelsen 1-0.

For Rosenborg hadde Stabæk i kne i starten av kampen. Bæringene hang ikke helt med og med litt trøndersk hell kunne kampen fått et annet utfall.

24 minutter ut i kampen ble Mikael Lustig tilsynelatende felt av Alain Ollé Ollé inne i sekstenmeteren. Linjemannen markerte for frispark mot Lustig, til store protester fra Rosenborg-spillerne.

Per Ciljan Skjelbred var ikke i tvil om hva han mente om den situasjonen.

- Jeg synes det ser ut som en klar straffe, sier 23-åringen til Nettavisen.

- Gode nok for gull
Til tross for at savnet av en midtbanesjef synes opplagt og hullene er mange etter at flere profiler forsvant i vinter, har Skjelbred fremdeles klokkertro på at Rosenborg er gode nok for et nytt seriemesterskap.

- Det er ingen tvil om at det blir tøffere med en slik start på sesongen, men vi er gode nok for gull i år også, mener midtbanespilleren.

Anthony Annan, Steffen Iversen og Vadim Demidov er borte, men Skjelbred bryr seg ikke med snakket om at erstatterne har uteblitt.

- Det må ledelsen ta seg av. Det er ikke så mye vi får gjort med det, sier 23-åringen.

Midtbanespilleren mener Rosenborg er uheldige som står med null poeng etter to serierunder.

- Vi gjør en god kamp og fortsetter å male på og skaper sjanser, men mangler dessverre den siste finishen. Vi skal reise oss.

Om en uke får Rosenborg en ny mulighet til å ta sesongens første seier når Lillestrøm kommer til Trondheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere