*Nettavisen* Sport.

- Dette trodde jeg aldri at jeg skulle klare

Foto: Sang Tan / Ap / NTB scanpix

Frank Lampard scoret sitt 200. mål for Chelsea.

17.03.13 20:57

CHELSEA - WEST HAM 2-0:

West Ham har hatt kampfri siden 2. mars, og hadde sånn sett en fordel i søndagens Premier League-møte med Chelsea, som har spilt tre tøffe kamper i samme periode - den siste mot Steaua Bucuresti i Europe League torsdag, som endte med avansement til kvartfinale.

Tilbake for vertene på Stamford Bridge, var imidlertid en frisk Frank Lampard, som sto over torsdagens kamp, og Chelsea-veteranen jaktet sin 200. scoring for blåtrøyene.

Den kom så det suste i det 19. minutt, og 34-åringen nådde dermed det runde tallet mot sin egen ungdomsklubb. Nå har han bare to mål opp til Bobby Tamblings' klubbrekord.

Oppgjøret endte til slutt 2-0, etter at Eden Hazard punkterte med en nydelig scoring, og Chelsea har nå kun fire poeng opp til Manchester City på tabellens andreplass.

- Det var en veldig viktig seier. Vi kjemper på tre fronter, men vi må komme på topp fire i ligaen. Vi må ta en kamp av gangen, sa Lampard etter kampen, ifølge BBC.

- Dette er en av mine beste dager. Vi har vunnet ligagull og Mesterligaen, men det å score 200 mål hadde jeg aldri trodd at jeg skulle klare. Målet i dag var også viktig for oss og vi vant kampen, fortsatte han.

West Ham vaker på sin side like over nedrykksstreken, og har kun tre poeng ned til Aston Villa, som så vidt ligger trygt plassert.

Chelsea briljerte
Chelsea viste ingen tegn til å ha 90 tøffe minutter fra torsdagens Europe League-oppgjør i beina, og var klart best mot West Ham i den første omgangen. Rafael Benítez sin utvalgte startoppstilling kom til flust av scoringssjanser, men det var kun Lampards pannestøt som fant veien helt inn i nettmaskene.

Scoringen var som nevnt hans 200. for Chelsea, etter å ha spilt for klubben siden 2001. Han ble da kjøpt fra nettopp West Ham. En av årsakene til at han så sårt ønsket seg bort fra Hammers, var at faren, som da var assistenttrener, og onkelen, Harry Redknapp, som var hovedtrener, fikk sparken fra Boelyn Ground.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB scanpix

Leken Hazard
Etter pause var det en annen Chelsea-spiller som skulle stå i sentrum.

Eden Hazard var nest sist på ballen da Lampard satte inn 1-0, men gjorde absolutt alt selv da vertene gikk opp i 2-0. Belgieren trikset seg vei gjennom West Ham-forsvaret, og dunket inn scoringen uforstyrret i feltet.

Den hurtige høyrevingen fortsatte og leke med West Ham, men det ble utrolig nok ikke flere scoringer på Stamford Bridge.

To mål var likevel nok til å sikre tre poeng, og det ser i øyeblikket lyst ut med tanke på Champions League-spill for Chelsea neste sesong. Tredjeplassen på tabellen er foreløpig trygg, med Tottenham, som har én kamp mer spilt, ett poeng bak, og Arsenal fem poeng bak.

Annonsebilag