RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette var bedre enn fem VM-gull

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): For fem år siden hørte Vibeke Skofterud nasjonalsangen fem ganger etter å ha vunnet fem gull på rulleski. - Det kan ikke sammenliknes med gullet i dag, sier hun.

Vibeke Skofterud gikk Norges første etappe på dagens gull-stafett, men sendte ikke Hilde Gjermundshaug Pedersen ut med noe ideelt utgangspunkt. 22 sekunder hadde Hilde GP å ta igjen på vår største utfordrer til gullet, Russland, og landslagsledelsen trodde slaget var tapt.

Ikke skandale
- Jeg var stokk stiv, og hadde det fryktelig vondt. Men jeg føler likevel ikke at 22 sekunder er skandale. Jeg ga alt jeg kunne, forteller Skofterud til TV 2 Nettavisen.

Siden utgangspunktet ble som det ble, smaker derfor gullet eksepsjonelt mye bedre.

- Dette var utrolig deilig, sier hun.

Før start var det Skofterud veldig nervøs. Hun var usikker på formen, og det knøt seg i magen. I tillegg, da løpet var i gang, slet hun med bakglatte ski. Hun tapte mye i de lange oppoverbakkene, men klarte å hente inn igjen da det gikk utfor.

Da Norge var 22 sekunder bak etter første etappe, trodde landslagstrener Svein Tore Samdal at løpet var kjørt.

Helvete til himmel
- Jeg trodde det ville bli enda verre på den andre 2,5-kilometers-sløyfen, men Vibeke gikk på ren vilje. Dette var en stafett fra helvete til himmel, sier Samdal til TV 2 Nettavisen.

I 2000-2001-sesongen vant hun fem VM-gull på rulleski.

- Jeg hørte nasjonaldagen fem ganger, men det går ikke an å sammenlikne med å vinne gull her. Dette var utrolig deilig, gjentar hun.

I morgen stiller Skofterud til start i sprinten, en øvelse hun i utgangspunktet ikke har gull-muligheter i. Men det viktigste målet er nådd: VM-gull på stafetten.

Nå er resten en bonus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere