*Nettavisen* Sport.

- Dette var en herlig revansj

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Endelig klarte Lørenskog å slå Vålerenga. Seieren kom etter en målorgie.

08.12.11 23:05

VÅLERENGA -
LØRENSKOG 5-8:

Vålerenga mot Lørenskog har utviklet seg til å bli et aldri så lite hatoppgjør i Get-ligaen.

Ikke bare ligger de to hockeyklubbene geografisk forholdsvis nærme hverandre, men de siste sesongene har også en rekke spiller meldt overgang fra VIF til nettopp Lørenskog.

Folk som Knut Henry Spets, Lars Erik Spets, Mathias Trygg, Kenneth Larsen og Jonas Olsson har alle en fortid i osloklubben. Nå spiller de alle imidlertid for rivalen fra Romerike.

- Herlig revansj
Men til tross for at Lørenskog har satset beinhardt de siste sesongene, er det Vålerenga som har gått seirende ut av begge de to lagenes møter i den øverste divisjonen så langt i høst.

Torsdag var det endelig duket for Lørenskog-revansj og den kom etter et underholdende oppgjør i Jordal Amfi. Totalt ble det scoret 13 mål. VIF noterte seg for fem, mens gjestene scoret åtte.

- Dette var veldig deilig. Det var en herlig revansj. Særlig siden vi også burde ha vunnet det forrige oppgjøret mot dem, sier Lørenskogs assistenttrener Knut Walbye til Nettavisen.

Resultatet betyr at Romerike-klubben gikk forbi Vålerenga på tabellen. Etter en litt tung start på sesongen er Lørenskog nå for alvor i ferd med å blande seg inn i medaljekampen.

- Ja, dette kommer til å bli et ordentlig race. Vi har ny kamp mot Lillehammer nå på søndag og vinner vi den ligger vi alene på andreplass tror jeg, sier Lørenskog-treneren.

- Underholdende kamp
Mats Frøhaug sendte Lørenskog foran snaue tre og et halvt minutt inn i første periode. Vålerenga utlignet imidlertid raskt ved canadiske Shay Stephenson.

Knut Henrik Spets sørget for ny Lørenskog ledelse, før Anders Jørgensen sørget for at det sto 2-2 til pause. Målrikt skulle det også bli i de to resterende periodene.

I midtperioden scoret Fredrik Ericson, Kenny Corupe, Knut Henrik Spets og Lars Erik Spets for gjestene, mens Shay Stephenson igjen fant nettmaskene for Vålerenga.

I sluttperioden ble det igjen to mål til hvert av lagene. James Sixsmith og Mats Frøhaug nettet for Lørenskog, mens Simen Viker Brekke og Hans Kristian Hollstedt scoret for vertskapet.

- Dette må ha vært en utrolig underholdende kamp, i hvert fall for nøytrale publikummere. Vi er veldig godt fornøyd med å slå Vålerenga. Veldig godt fornøyd, sier Walbye.

- Men vi synes vi underprestere i første omgang. Det ble noen enkle mål begge veier, fortsetter Lørenskog-assistenten.

- Se seg i speilet
Totalt hadde Lørenskog 31 skudd på mål i løpet av kampen, mens Vålerenga hadde 21. Gjestene utnyttet også at Vålerengas keeper ikke hadde dagen.

- DesRochers hadde vel ikke helt sin beste dag på jobb, nei. Men vi skyter mye og går på returer og får uttelling på det. Vi er også effektive i overtallspillet, sier Walbye.

Lørenskog fikk som kjent en noe svak start på sesongen, men etter at David Livingstone kom inn som hovedtrener har mye snudd. Walbye mener Lørenskog nå er et bedre kollektiv.

- Vi har lagt om spillestilen og spiller på en annen måte. Flere har måttet se seg selv i speilet, tatt tak i arbeidsoppgaver og gjort det de skal, sier assistenten.

Lørenskog ligger nå som nummer to i Get-ligaen, med like mange poeng som Lillehammer. Begge har 47 poeng. Vålerenga er etter torsdagens kamp nede på en femteplass.

Kamper i Get-ligaen torsdag:
Rosenborg - Mangelrud Star, 2-3
Vålerenga - Lørenskog, 5-8
Frisk Asker - Storhamar, 1-5
Sparta Sarpsborg - Stjernen, 3-2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.