*Nettavisen* Sport.

- Dette var fantastisk

Foto: SCANPIX

Vålerenga tok sin første hjemmeseier siden 6. mai.

10.08.12 21:12

VÅLERENGA – ODD 3-1:

Vålerenga hadde ikke vunnet en hjemmekamp i Tippeligaen siden 6. mai da de fikk besøk av Odd på Ullevaal stadion fredag kveld.

Det hadde tydeligvis Martin Andresens menn fått nok av, for mot Odd var det liten tvil om hvem som skulle stikke av med seieren.

Da dommeren blåste av fløyta sto det hele 3–1 til hjemmelaget, som imponerte foran et glissent Ullevaal.

- Dette var fantastisk. Vi vet at dette var viktig. Vi trengte tre poeng i kveld. Det har vært vanskelig, men vi skal prøve å fortsette og spille slik vi gjorde i dag. Det var mye bra fotball, sier Bojan Zajic til Max etter kampen.

Også Vålerenga-trener Martin Andresen var fornøyd etter kampen.

- Dette var veldig bra, jeg er godt fornøyd. Vi spiller tidvis veldig bra fotball og scorer tre mål, jeg er fornøyd, sier Andresen til Max.

Scoret nesten fra 40 meter
Vålerenga så ut til å ha full kontroll gjennom hele kampen. Etter bare syv minutter holdt Mohammed Fellah på å score ett av sesongens flotteste mål da han så at André Hansen i Odd-målet sto langt ute. Fellah forsøkte seg med en lur lobb fra nærmere 40 meter, men forsøket gikk like til side for stolpen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Men hjemmelaget hadde mer å by på, og etter 14 minutter kunne Morten Berre slippe jubelen løs da han sendte Vålerenga i ledelsen.

Vålerengas amerikanske leiesoldat, Chad Barret, slo inn foran mål. Hansen fikk ikke klarert innlegget skikkelig, og i stedet slo han ballen til Berre på bakerste stolpe, som satte ballen enkelt i mål.

LA Galaxy-spilleren Barret var igjen sentral fem minutter senere da han spilte vegg med Fellah, som plutselig befant seg alene med keeper. Fellah gjorde ingen feil og doblet Vålerengas ledelse.

Hjemmelaget fortsatte å styre kampen på Ullevaal, men 29 minutter ut i omgangen fikk Torgeir Børven prøve seg på et frispark. Lars Hirschfeld forsøkte å bokse innlegget, men ballen endte til slutt hos Simen Brenne, som dessverre for Odd ikke klarte å kopiere Morten Berre. Brenne klarte ikke å få skikkelig kontroll på ballen og brystet den i stedet utenfor.

Like før pause var Vålerenga nær med å gå opp til 3-0, da Bojan Zajic fikk muligheten foran mål, men Hansen reddet forsøket fra serberen. Odd-keeperen måtte riktignok gi en retur, som nok en gang endte opp hos Zajic, men denne gangen fikk Emil Jonassen blokkert skuddet.

Dermed sto det 2–0 til vertene ved pause.

Merkelig Hæstad-scoring
Etter hvilen skulle Vålerenga fortsette å score. Kun ti minutter ut i omgangen økte hjemmelaget ledelsen med 3–0.

Kristofer Hæstad så ut til å skyte utenfor etter å ha mottatt ballen fra lagkamerat Simon Andreas Larsen, men Andre Hansen endret retningen på ballen slik at avslutningen gikk i mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Det er usikkert hvem som blir kreditert målet.

Odd var noe mer med på notene etter hvilen, og ti minutter før full tid reduserte Elbasan Rashani for gjestene.

Fem minutter senere var de nære nok en redusering, da Herolind Shala prøvde seg med et godt skuddforsøk, men avslutningen gikk i stolpen.

Da dommer Espen Berntsen blåste av for full tid, sto det fortsatt 3–1 til hjemmelaget, som inntar femteplassen på tabellen med sine 28 poeng etter seieren mot Odd.

Gjestene på sin side ligger nå på en tolvteplass med 22 poeng, kun fem poeng ned til Sandnes Ulf på kvalifiseringsplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.