*Nettavisen* Sport.

- Dette var helt rått

Thor Hushovd slo til med en knallsterk etappeseier på den 5. etappen av Spania Rundt. - Helt rått, slår Hushovd fast.

31.08.05 18:52

Hushovd syklet over målstreken i suveren stil onsdag ettermiddag. Det norske sykkel-esset tok etappeseieren foran spanjolene Martin Perdiguero og Josep Jufre.

Den norske Credit Agricole-rytteren vant spurten mot Phonaks Miguel Perdiguero, og heller ikke Tom Boonen klarte å henge med på de siste meterne.

- I dag var det bare helt rått. Det var akkurat dette jeg ønsket meg og målet er nådd. Jeg satt bra med opp bakken og spurten var helt perfekt. Skikkelig digg å få en seier i Spania Rundt også, sier «Oksen fra Grimstad» til Syklingens Verden.

Tok poengtrøya
Hushovd hang seg lenge på et brudd på den 175 kilometer etappen fra Alcazar de San Juan til Cuenca, som lenge ble ledet av Team CSC's Jakob Piil. Han var med i en gruppe på åtte personer, men de maktet ikke å holde ledelsen etappen ut.

- Jeg trodde egentlig Boonen skulle holde til slutt. Men da jeg kom rundt 300 meter fra mål, forstod jeg at jeg kunne vinne. Og det gikk. Jeg kunne sykle over målstreken i suveren stil, oppsummerer Hushovd, som samtidig overtok poengtrøya i Spania Rundt.

Tidligere har kun to nordmenn slått til med etappeseire i Spania Rundt - Atle Pedersen i 1990 og Dag-Otto Lauritzen 1993.

Hushovd var en hjullengde fra å vinne tirsdagens etappe i Spania Rundt. Men da måtte han se seg slått av suverene Alessandro Petacchi.

Trekker seg?
Tidligere onsdag ble det imidlertid kjent at Hushovd vurderer å trekke seg fra Spania Rundt for å fokusere på Madrid-VM som starter kun tre dager etter Spania Rundt avsluttes 18. september.

- Det er aktuelt å trekke seg. Men jeg vet ikke når, sa Hushovd til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.