*Nettavisen* Sport.

- Dette var jækla viktig

Foto: Terje Bendiskby/SCANPIX

Dobbelt norsk på sprinten i Drammen.

07.03.12 19:46

DRAMMEN (Nettavisen): 400 lass med snø har de siste dagene blitt fraktet ned til Drammen Sentrum, og for niende gang var det klart for verdenscuprenn i langrenn på Bragernes Torg.

Og det var Marit Bjørgen som så mange ganger før var best i sprinten i Drammen onsdag ettermiddag.

- I dag klaffa alt. Jeg følte meg bra, skiene var bra, og stemningen fantastisk, sier Bjørgen til Nettavisen.

- Jeg er glad jeg er ferdig med den dagen her. Det har vært nervepirrende. Nå er jeg letta. Det har vært tøft mentalt helt siden Tour de Ski fordi vi har fighta hele veien, forteller Bjørgen.

Sikret verdifulle poeng
Verdenscuplederen var suveren gjennom alle heatene og tok med dagens seier nye verdifulle verdenscuppoeng på polske Justyna Kowalczyk som endte på en tredjeplass.

- Det føltes lett og jeg tok ikke ut noe i verken kvartfinale eller semifinale, forteller vinneren.

- Dette var jækla viktig i forhold til verdenscupen. Det kan skje så mye i sprint. Jeg kunne fort ha vært ute og Kowalczyk gått en finale, sier Bjørgen.

- Det irriterte meg veldig
Astrid Uhrenholdt Jacobsen var tilbake på pallen da hun gikk inn til en klar andreplass i Drammen. Etter rennet var hun veldig fornøyd med sin egen innsats etter sykdomsavbrekket.

- I dag føler jeg at jeg endelig får ut det jeg har vært god for. Grunnen til at jeg ikke har fått det til sitter nok litt i hodet. Kanskje var det bra å få en sykdomsperiode og bare ta alt med ro og bli ordentlig tent igjen ved å se på skirenn, forteller Uhrenholdt Jacobsen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ints Kalnins

Samtidig irriterte hun seg over sin polske konkurrent opptreden i finalen.

- Jeg vet ikke hva som skjedde med Kowalczyk, men jeg merket at hun tråkket meg på skiene flere ganger i løpet av finalen og det irriterte meg veldig. Jeg vet ikke hva hun gjorde da hun falt, men hun var nok litt stresset da hun ikke hadde ryggen til Marit, forklarer Oslo-jenta.

Kowalczyk falt
Det så lenge ut til at Justina Kowalczyk ville gi Bjørgen og Uhrenholdt Jacobsen kamp til døra, men den polske langrennsstjernen falt like før oppløpet.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg må få se TV-reprisene. Det kan hende at skiene mine hektet i nysnøen, men det var nok min egen feil, forteller Kowalczyk til Nettavisen etter sprinten.

- Før sesongen hadde jeg tre mål; det var å gjøre det godt i Polen, Tour de Ski og i Oslo. Nå gjenstår det siste målet og jeg håper at jeg holder følge med Marit Bjørgen og Therese Johaug, smiler hun.

Maiken Caspersen Falla ble nummer fire, 7,9 sekunder bak Bjørgen.

Fornøyd trener
Landslagstrener Egil Kristiansen var selvfølgelig strålende fornøyd med norsk dobbeltseier i Drammen.

- Det er kjempebra innsats av alle jentene som kom til finalen. Kowalczyk klarte å rote det til for seg selv på slutten, men jeg tror resultatet ville blitt det samme uansett, forteller Kristiansen til Nettavisen.

- Det var litt syn med Maiken som bare nesten klarte å ta Kowalczyk. men uansett et flott gjennomført renn, sier han.

Bjørgen økte forspranget til sin polske konkurrent etter onsdagens renn og Kristiansen forteller at den norske langrennsdronningen var veldig spent foran bysprinten.

- Marit økte med 40 poeng, så det ser betydelig bedre ut i dag med tanke på sammendraget. Hun var veldig spent før rennet for det er mye som kan skje i en sprint. Når hun da kan gå inn og ta en ny verdenscupseier og 100 nye verdenscuppoeng, samt øke med 40 til Kowalczyk, er det veldig bra, avslutter han.

Slik gikk herresprinten: Brandsdal overlegen i Drammen

For den største spenningen på kvinnesiden var onsdag knyttet til sammendraget i verdenscupen, der kun 78 poeng skilte Bjørgen og Justyna Kowalczyk før dagens sprint. Den norske skidronningen sikret seg med dagens seier et verdifult forsprang før avslutningsrennene i Holmenkollen og Falun.

- Jeg er vel en av favorittene i Holmenkollen, men Joahug kanskje hakket større, sier skidronningen.

- Jeg kjenner at jeg er i bra form og har prestert bra i Falun de siste årene. Jeg gleder meg, men må være fokusert, avslutter hun.

Bjørgen leder nå med 118 poeng på Kowalczyk i verdenscupen sammenlagt.

Les også: Hva er det du sier, Bjørgen?

Totalt kom seks norske jenter videre fra prologen: Marit Bjørgen, Astrid Uhreholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Mari Eide og Kjersti Bø.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.