*Nettavisen* Sport.

- Dette var lett

Foto: KRISTOF VAN ACCOM (AFP/Scanpix)

Robbie McEwen kan fremdeles. Både med beina og kjeften.

03.10.11 16:55

Superveteran Robbie McEwen har på ingen måter hatt det lett de siste sesongene. Han ble vraket til VM på hjemmebane i 2010, og har ikke vunnet en skikkelig stor seier siden Vattenfall Cyclassics i 2008.

Hans siste seier i Tour de France kom tilbake i 2007.

Men den 39 år gamle australieren har ikke gitt opp og har kjempet seg videre i karrieren. De siste årene har han blant annet vært plaget av stygge skader og mislykkede lagvalg.

Nå ser det ut til at det har løsnet litt for veteranen.

Det fire etapper lange rittet Tour de Wallonie-Picarde endte med braksuksess for RadioShack-rytteren.

Fasiten ble to etappeseirer, samt seier i sammendraget.

Uventet seier
For hans egen del kom prestasjonen noe uventet.

- Dette var ikke forventet, sier han ilfølge cyclingnews.com.

- Det var en har etappe med sju klatringer av Col de la Croix de Jubaru. Tross varmen kjente jeg meg bra og ble faktisk bedre og bedre underveis på etappen.

For å kunne vinne etappen sammenlagt var han avhengig av å vinne den siste etappen. I tillegg kunne ikke Chris Sutton eller Tom Veelers komme topp tre. De to hadde, i likhet med McEwen, vunnet hver sin etappe.

- Det var akkurat det som skjedde
For McEwen gikk det perfekt.

- Det var akkurat det som skjedde, sier han, og refererer til forutsetningene for å vinne sammenlagt, før han fortsetter: - For å være ærlig, dette var en lett spurt for meg. Jeg valgte riktig hjul, Suttons, og kunne passere han enkelt. Det beviser at jeg fremdeles kan i sykkelsporten.

Dermed beviste McEwen både at han fremdeles kan vinne, og at han har det i munnen. Australieren har fler enn én gang skapt overskrifter for sine friske utspill.

Sportssjef Dirk Dempl var full av beundring over veteranen.

- Jeg har stor respekt for Robbie McEwen. Jeg beundrer motivasjonen hans. Januar til oktober, det spiller ingen rolle for McEwen, forteller han.

Avslutter med Paris-Tours
Robbie McEwen skal neste år avslutte karrieren på hjemmebane i det nye australske laget GreenEdge. Egentlig skulle han syklet 2011-sesongen på et australsk lag, men som kjent gikk kjempeprosjektet Pegasus Sport dukket rundt årsskiftet.

Veteranen skal sykle første del av sesongen, før han underveis trer inn i en lederrolle i GreenEdge-laget.

Hans siste ritt i RadioShack-drakta blir Paris Tours kommende søndag.

- Sesongen er ikke over ennå. Jeg håper jeg kan vise meg fra samme side i Paris-Tours. Det ville vært fint. Jeg har aldri vunnet det rittet, avslutter han.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.