*Nettavisen* Sport.

- Dette var litt uventet

Foto: Geir Olsen (Scanpix)

Rune Velta må gjøre omrokkeringer på ukeplanen etter sin første topp ti-plassering i verdenscupen.

05.12.10 16:55

Lørdag debuterte 21 år gamle Rune Velta med en 17.-plass i sitt første verdenscuprenn i hopp for sesongen (Velta deltok også i Holmenkollen sist sesong), men kom litt i skyggen av den strålende norske laginnsatsen - med Johan Remen Evensen og Tom Hilde som nummer to og tre.

Søndag fulgte unggutten fra Lommedalen opp med å ta en tiendeplass i Lysgårdsbakkene, og dermed kan den første helgen i desember sies å ha vært en drømmehelg for Veltas del.

Det ble i hvert fall ikke den helgen 21-åringen selv hadde sett for seg.

- Bra på trening
- Nei, det hadde jeg ikke. Helt klart ikke, sier Velta til Nettavisen.

- Jeg har hoppet veldig bra på trening den siste uka, så jeg visste at jeg hoppet ganske bra. Men jeg visste også at når nivået er så høyt som det er i verdenscupen, må alt klaffe. Jeg er veldig fornøyd med at ting har gått så bra, det er mer enn jeg forventet, forklarer stjerneskuddet.

Den neste uken blir Veltas kalender noe omorganisert, ettersom hopperen blir med A-laget for å delta i verdenscuprennene i tsjekkiske Harrachov neste helg.

Det byr ikke 21-åringen imot.

- Det er også litt uventet. Jeg skulle egentlig fly til Finland for å delta i et B-renn der i dag, men så fikk jeg være med her. Så det slapp jeg, også blir jeg med til Harrachov neste helg.

- Det er ikke helt negativt, vel?

- Nei, det er veldig positivt, ler Velta.

Fire blant de ti beste
Den norske laginnsatsen i Lillehammer på søndag var igjen utmerket, selv om det ikke ble noen nordmenn på pallen denne gangen.

Anders Bardal lå på andreplass bak østerrikeren Thomas Morgenstern etter en omgang, men igjen slet steinkjeringen med å følge opp i andre omgang. Bardal landet «bare» på 126 meter, og endte med det på sjuendeplass.

Johan Remen Evensen ble nummer fem, mens Anders Jacobsen endte opp som nummer åtte. Det betyr at det var fire nordmenn å se blant de ti beste på Lillehammer, i tillegg til Tom Hilde på 13.-plass og Bjørn Einar Romøren på 21.-plass.

Thomas Morgenstern vant rennet, foran finske Ville Larinto og sveitsiske Simon Ammann.

- Kjempestemning
Og etter den gode hoppingen på Lillehammer, forteller Rune Velta at humøret blant de norske hopperne er på topp.

- Det er en kjempestemning om dagen, jeg tror resultatene smitter over på humøret, forklarer han.

- Jeg tror alle føler at de har vært med på å bidra til at ting går så bra som det går nå. Det er gøy å se at så mange lykkes, mener Velta.

- Hva skal til for at noen tar det lille steget helt opp på toppen?

- Tom og Johan gjorde jo det i går, med to plasser på pallen. Men for å stå på toppen av pallen tror jeg vi - eller A-laget - bare må fortsette i det sporet som de har holdt på i til nå, mener unggutten, som fortsatt er en del av det norske B-laget i hopping.

Lover to gode hopp
Veltas beskrivelse av stemningen i det norske laget blir bekreftet av intervjuene etter skihoppingen på Lillehammer på søndag.

Anders Bardal, som falt ned fra andreplass til en sjuendeplass i finaleomgangen, var på tross av den noe skuffende andreomgangen i topp humør da han pratet med NRK etter sitt hopp.

- En veldig bra plassering igjen, jeg gjør ett bra skihopp i dag og, sa Anders Bardal med et smil, og kom også med et aldri så lite løfte:

- Den dagen det blir to, blir det veldig, veldig bra. Og det kommer, bare vent, fortsatte nordtrønderen.

Også Johan Remen Evensen, som ble beste norske i begge rennene på Lillehammer, var naturlig nok fornøyd med helga.

- Jeg er kjempefornøyd, helga tatt i betraktning. Andre- og femteplass er kjempebra, fortalte Remen Evensen.

Her ser du resultatlista fra rennet(ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.