RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette var min sjanse

Sist oppdatert:
Anne-Eli Tafjord fyller 30 år i sommer – og drømmer om en landslagsplass i bursdagsgave.

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Da alle de etablerte sviktet, sto en 29-årig ettbarnsmor fra Sunnmøre fram og ble beste norske jente på tremila i Holmenkollen.

Nå drømmer Ann-Eli Tafjord om en plass på landslaget foran VM-sesongen 2006/07.

- Jeg var syk i forkant av NM, og fikk ikke vist meg fram fra min beste side der. Derfor følte jeg at dette var min sjanse til å vise meg fram, forklarer Tafjord etter 10. plassen i Holmenkollen – hennes beste verdenscupplassering noen gang.

At hun skulle bli best av de norske, hadde hun aldri trodd. Men at hun skulle være med i kampen om en plassering høyt oppe på resultatlista, var hun forberedt på.

Går for lite på ski
- Jeg hadde som mål å ta en del verdenscuppoeng i dag. Jeg er i form, og distansen passer meg veldig godt. Jeg liker å skøyte, og jeg liker lange løp, forklarer Valldal-løperen.

Tafjord er ikke i tvil om at en landslagsplass vil gjøre henne til en enda bedre skiløper.

- Jeg har fått gått veldig lite på ski i sesongforberedelsene. Det er kostbart og tidkrevende å reise rundt for å finne snø om høsten, poengterer hun.

Landslagstrener Egil Kristiansen er imponert over sunnmørsjentas innsats i Holmenkollen, men tør ikke å love noen plass på landslaget neste vinter.

Kristiansen avventer
- Det er det altfor tidlig å si noe om. Ennå vet jeg ikke engang hvor mange jenter som kommer med på elitelaget. Dette er noe vi skal diskutere den neste måneden, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Han legger imidlertid ikke skjul på at Tafjor viste kvaliteter norsk damelangrenn har bruk for.

- Hun gikk et kjempeløp. Jeg er ikke overrasket over at hun skulle gå bra, for hun går veldig fort i skøyting. Men at hun skulle bli nummer ti hadde jeg nok ikke ventet, innrømmer Kristiansen.

Landslagene for neste sesong skal etter planen presenteres 27. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere