*Nettavisen* Sport.

- Dette viser hvilke fantastiske folk de er

Foto: Vegard Grøtt/NTB Scanpix

Kjetil Jansrud hyller de som jobber på spreng for ham.

16.01.13 21:42

- For Aksel og meg går det i ett hele tiden, de få gangene vi har mulighet til å trene, er det viktig å få mest mulig ut av det, sier Kjetil Jansrud til Nettavisen.

Livet som alpinist er med andre ord ikke bare en dans på roser. Dagene fylles med reising, trening, konkurranser, mat, søvn og presse.

Når det først skal trenes, skal det trenes skikkelig og da er det viktig at utstyret sitter som det skal, noe det ikke alltid gjør. Da finnes det heldigvis folk som kan redde dagen.

- Fantastiske folk
Akkurat det fikk Jansrud erfare under trening i italienske Paganella nylig. Nordmannen trengte å få gjort endringer på utstyret, og det ble gjort på rekordfart.

- Jeg testet ut noen nye sko på treningen, og det måtte gjøres endringer med dem. Dette tar vanligvis tid, et par dager. Da ville jeg ikke fått testet ut de nye skoene på trening, sier Jansrud.

- Men heldigvis har jeg folk rundt meg som jobber på spreng, og dette tilfellet viser virkelig hvilke fantastiske mennesker de er, forteller alpinisten videre.

Denne gangen tok det nemlig ikke et par dager før støvlene var på plass. Det tok heller ikke én hel dag. Da Jansrud våknet opp dagen etter, sto faktisk de nye støvlene klar til bruk.

- Dette er folk som virkelig gjør det mulig for meg å satse. Det er trenere og utstyrsleverandører som setter seg i sving. De legger grunnlaget for at jeg kan prestere i bakken, sier han.

Ifølge Jansrud skal hans utstyrsleverandør HEAD ha lagd de nye støvlene sporenstreks, mens en av trenerne hans kjørte i fem timer for å få hentet dem og fraktet dem til nordmannen.

Dermed fikk 27-åringen en ekstra dag med testing av støvlene.

- Utstyret er en veldig viktig del av det vi driver med, og det er viktig at vi får testet dette før vi går inn i konkurranse med det, forteller vinstraguttentil Nettavisen.

- En tøff løype
Denne helgen håper Jansrud at utstyret sitter som det skal da han og kollega Aksel Lund Svindal skal i aksjon i Wengen. Den lengste utfortraseen i hele verdenscupsirkuset.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

På trening mandag kjørte Svindal inn til beste tid, mens Jansrud ble nummer tre. På treningen tirsdag ble Svindal nummer fire, mens Jansrud havnet et lite stykke bak de beste.

- Mandagen var bra, og jeg føler vi har god kontroll på løypa. Tirsdag gikk det litt tregere enn jeg hadde håpet. Jeg er ikke kjempefornøyd, men heller ikke kjempebekymret.

- Hvordan er det å kjøre i Wengen?

- Det er den lengste traseen og løypa byr på litt andre utfordringer. Det er en del morsomme elementer og noen trange passasjer. Men det er en artig løype og en fryd å kjøre der.

- Men vi merker at den er lang. Det er tøft å kjøre. Vi skal gjennom både trening og konkurranse, så det er en tøff uke for oss. Det er en uke som er litt tøffere enn vanlig, sier Jansrud.

- God følelse
Under trening denne uken har det norske gutta testet ut så mye som mulig i løypa, for å få maksimalt ut av treningstiden de har til rådighet.

-. Det har vært litt usikkerhet rundt været her, men vi våknet opp til blå himmel tirsdag. Jeg prøvde å gi full gass ned bakken for å få en god følelse før rennet, sier nordmannen.

- Vi gjør det slik vi stort sett gjør på treninger. Tester løypen, utstyret og slike ting. Kort oppsummert vil jeg si at vi har så god kontroll på denne løypen som vi kan ha, mener Jansrud.

Før helgens konkurranser i Wengen er det østerrikeren Marcel Hirscher som leder verdenscupen sammenlagt med 855 poeng. Lund Svindal er nummer to med sine 729 poeng.

Aksel vs. Hirscher
Jansrud tror det i hovedsak står mellom disse to i sammendraget denne sesongen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

- Ja, jeg tror det står mellom dem. Men dette er lettere å svare på etter januar. Da kommer det flere fartsrenn på rekke og rad, sier 28-åringen.

- Men Hirscher må fortsette å vinne renn, og når det kommer flere fartsrenn, er det fordel Aksel. Jeg ser ikke for meg at det er noen andre favoritter enn de to akkurat nå.

Selv ligger Jansrud som nummer åtte i sammendraget. Det håper han å gjøre noe med i løpet av de neste månedene.

- Ja, jeg håper også å sanke litt mer poeng, selv om jeg nok ikke vil være helt der opp med Aksel og Hirscher, avslutter Vinstra-gutten.

Det skal kjøres både superkombinasjon, utfor og slalåm i Wengen denne helgen. Rennene går fra den 18. januar og fram til den 20. Utforrennet kjøres lørdag 19. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.