RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / (Scanpix)

- Dæhlie kalte meg gudfaren

Sist oppdatert:
En åpenhjertig Inge Bråten tar et kraftig oppgjør med ryktespredere og svake ledere.

Inge Bråtens åpne lederstil har falt i blandet jord i Sverige.

Først sa Thomas Alsgaard opp jobben. Deretter reiste Thobias Fredriksson hjem i protest mot å ha blitt utelatt fra sprintlaget. Siste stormfulle høyde stod så Torgny Mogren for, da skilegenden mente Bråten burde sparkes som sjef for langrennslandslaget.

I Aftonbladet mandag slår nordmannen tilbake.

- Prøvde å tie meg
Bråten avslører at Per-Åke Yttergård, svenskenes sjef for nordiske grener, prøvde å stoppe munnen hans da det blåste som verst rundt «rivaliseringen » med Alsgaard.

- Jeg prøvde å fortelle «Perra» (Yttergård, journ. anm.) at all PR er god PR da han kom og nærmest bad meg om å holde kjeft. Men fy faen så kjedelig alt ville blitt hvis ingen lenger sa noe. Da ville sporten forsvinne - ingen ville lenger brydd seg om oss. Yttergård er imidlertid uenig med meg der, fastlår en frittalende Bråten overfor avisen.

Han innrømmer at alt bråket rundt Alsgaard har tynget ham hardt.

- Jeg har hatt en helvetes tung periode etter alt det der. Jeg synes det er urettferdig at jeg stod igjen som den store syndebukken. Det var jævlig tøft også for familien, sier Bråten.

- En sterk leder
- Jeg burde egentlig bare ha sluttet helt med alt dette her umiddelbart og tatt med konen på ferie til Dubai, filosoferer Bråten overfor avisen.

Han er imidlertid ikke redd for å bli oppfattet som for dominerende.

- Jeg vet jeg har en tøff lederstil. Da jeg trente Bjørn Dæhlie og noen andre gutter i 14-15-årsalderen ble jeg kalt for «gudfaren», smiler Bråten.

Følg Nettavisens fyldige dekning av Sapporo-VM

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere