RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Disse jentene kommer sterkt

Foto: Pierre Teyssot / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Nå har de amerikanskje jentene fått den norske suksessoppskriften.

KVITFJELL (Nettavisen): Under vinterens ski-VM i Val di Fiemme, var den norske dominansen på kvinnesiden så ekstrem, at flere mente langrennssporten var i ferd med å bli kjedelig.

Selv de norske damene, som håvet inn fem av seks mulige gull, og totalt ti av 18 mulige medaljer, uttrykte et håp om at konkurrantene ville komme sterkere tilbake i OL-sesongen vi nå går inn i.

Nå har Marit Bjørgen og co. tatt saken i egne hender, og latt utenlandske konkurrenter delta på treningssamlinger de har hatt i sommer.

- Vi har hatt litt besøk i vår og sommer. Vi prøver å bidra. Andre lag er nok klar over jobben vi gjør, og at det trenes mye blant de norske jentene, sier regjerende VM-dronning Bjørgen til Nettavisen.

- Vil komme sterkt
Kvinnenes landslagstrener, Egil Kristiansen, bekrefter overfor Nettavisen at de har latt konkurrentene få et innblikk i den norske suksessoppskriften. Blant disse er erkefiendene fra Sverige.

- Flere har spurt om å få være med. Vi har blant annet hatt med oss Charlotte Kalla, sier Kristiansen, og forteller at også amerikanerne har bedt om norsk hjelp.

- Det er jo interessant å se hva de driver med, også, og jeg tror spesialt at amerikanerne kan komme veldig sterkt, forteller landslagstreneren etter besøket i sommer.

- De har jobbet mye med laget, og drar lasset sammen. Det tror jeg kan føre dem langt. Det er sånn vi har jobber i det norske laget. For jenter tror jeg det er viktig. Hvis man klarer å få en skikkelig lagfølelse, tror det er en suksessfaktor.

Ikke hørt fra Kowalczyk
Kristiansen tror konkurrentene har tatt steg siden VM i Val di Fiemme, og at dominansen ikke vil være den samme under OL i Sotsji.

- Man skal uansett ikke dra dit å dro at det skal gå på skinner, og at man skal raske med seg alt av medaljer. Det skal litt til for at det blir den samme dominansen i OL, selv om vi selvfølgelig håper på det.

Bjørgen understreker at det ikke er helt uvanlig å trene med konkurrenter.

- Innad i laget er vi jo også konkurrenter når vi kommer til startstreken. Når vi pusher hverandre, utvikler vi hverandre.

Selv om mange har krøpet til korset og bedte om hjelp før OL-sesongen, er det én løper den norske leieren ikke har hørt noe fra.

- Kowalczyk har vi ikke hørt så mye fra, nei, sier Bjørgen lurt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere