*Nettavisen* Sport.

- Disse stjernene vil vi ha

Foto: Montasje Scanpix

Premier League-lagenes norske supporterklubber avslører sine drømmesigneringer.

25.07.12 21:03

Premier League er mindre enn en måned unna, og klubbene jobber hardt for å forsterke stallene før dramatikken setter i gang 18. august.

Det medfører fullstendig ryktekaos i England, og spillere kobles både hit og tid hver eneste dag.

Nettavisen har vært i kontakt med norske supporterledere, og spurt dem følgende spørsmål før overgangsvinduet stenger i september.

1: Hvem tror du at klubben din henter før vinduet stenger?
2: Hvem håper du at klubben din henter før vinduet stenger?

Først ut er ansvarlig redaktør for Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Dag Langerød.

- Jeg tror ikke United henter mer enn én spiller til, men aner ikke helt hvem jeg skal tro det blir. Det har jo skiftet på å være mye fokus på Leighton Baines, Lucas Moura og andre. Personlig har jeg hele tiden vært svak for Luca Modric. Nå har vi hentet to midtbanespillere allerede (Nick Powell og Shinji Kagawa) og har Paul Scholes, Michael Carrick, Anderson og Tom Cleverley allerede som sentrale midtbanespillere, men Modric er absolutt toppkvalitet. Dessuten ville United igjen vise at de kan konkurrere om de beste spillerne om de fikk ham, sier Langerød til Nettavisen.

På spørsmål om hvem han håper United henter, svarer han slik:

- Siden vi er såpass godt besatt sentralt på midtbanen nå, og også på kantene og de offensive posisjonene, så tror jeg vel helst at det blir en back som kommer inn, og kun det. Da er vel Leighton Baines det mest opplagte valget. Skulle det skje, liker jeg også valget. Baines har en herlig innleggsfot, og selv om United har hatt mange gode vinger de siste årene så er vel Baines det nærmeste vi kommer en super innleggsfot siden David Beckham spilte for oss, sier Langerød.

United-supporteren tillater seg likevel å håpe på en bonussignering.

- I drømmeverdenen henter United likevel inn enda en ny midtbanespiller også, men det må være en spiller som kan «gå av» en motstander sentralt i banen og også takle og ellers ha kvaliteter på verdensklassenivå. Og hvor mange finnes det tilgjengelig av den typen, spør Langerød.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

Nestemann ut er Bjørnar Holmem - styremedlem i Tottenhams venner:

- Hvem tror du at klubben din henter før vinduet stenger?

- For det første har vi allerede gjort det som ser ut til å være to gode kjøp i Gylfi Sigurdsson og Jan Vertonghen. Det gjør at vi har god dekning på midtbanen, i hvert fall. Det er mulig vi likevel må ha inn noe forsterkning i det bakre leddet, men det kommer an på hvilke planer André Villas-Boas har for spillere som Steven Caulker og Kyle Naughton. Det er ingen tvil om at disse spillerne er gode nok til å være backup på henholdsvis midtstopper- og backplass, men spørsmålet er om de er villige til å være i Tottenham og spille andrefiolin etter gode låneopphold i Premier League-klubber forrige sesong. I tillegg avhenger midtbanesammensetningen av hvorvidt Luka Modric går, og om man etter hans avgang vil forsøke å få inn en erstatter eller velger spille på en litt annen måte med de spillerne man har tilgjengelig, sier Holmem til Nettavisen.

- Hvem håper du at klubben din henter før vinduet stenger

- Å finne gode nok spisser til en fornuftig pris er alltid en utfordring, men mye tyder på at Emmanuel Adebayor kan komme til å melde permanent overgang til Spurs. Det synes jeg er et godt valg. Han har vist at han fungerer bra i Tottenham og har prestert godt, om enn noe ujevnt til tider. Selvsagt skulle man gjerne ønske seg noe enda bedre, men jeg tror dette er det beste man kan få innenfor de rammene som eksisterer for Tottenham nå, sier Holmem.

Og legger til:

- Ellers må det etter hvert gjøres noe på keeperplass. Her håper jeg vi kan gå for Michel Vorm fra Swansea eller Tim Krul fra Newcastle. Dette er to keepere som har vist at de duger i Premier League. Dermed slipper vi tilvenningstid og usikkerhetsmomenter som Gomes brakte med seg i sin tid, avslutter Holmem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Så er turen kommet til Ole Fuglestad, pressetalsmann for Manchester Citys norske supporterklubb:

- Hvem tror du at klubben din henter før vinduet stenger?

- Klubben og tilhengerne har faktisk størst fokus på å få vekk daukjøtt, før man henter inn nye spillere. De to beste eksemplene på dette er Emmanuel Adebayor og Roque Santa Cruz. Men det har vist seg veldig vanskelig å bli kvitt disse, på grunn av de ekstremt gode lønnsvilkårene de fikk i kontraktene sine. Jeg tror ikke City kommer til å handle mer enn en til to nye spillere. Den stallen City har vil være enda mer samspilt og bedre neste sesong, og derfor er det ikke behov for så mange utskiftinger, sier Fuglestad til Nettavisen.

- Hvem håper du at klubben din henter før vinduet stenger?

- Da Vincent Kompany kom til England og City, så ante jeg ikke hvem dette var. Nå er han den beste stopperen i England. Så hvem City skal kjøpe er det ingen vits i for meg å spekulere i, siden jeg som anglofil har veldig lite peiling på hva som finnes av gode spillere i europeiske klubber. Jeg håper bare City vil hente en ny midtstopper, for det er først og fremst der City trenger forsterkinger. Når Joleon Lescott og Vincent Kompany var ute med skader og suspensjonar sist sesong, ble det hjelpeløst tynt bak der. Derfor bør dette være førsteprioritet, sier Fuglestad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

Leder for Arsenal Norway, Bjørn Furuheim, tror det må selges unna spillere før det kan hentes inn spillere.

- Hvem tror du at klubben din henter før vinduet stenger?

- Skal vi kjøpe flere spillere, må vi selge noen først, sier Wenger. Midtbanespillere har vi mange av, og offensivt har vi blitt forsterket med Lukas Podolski og Oliver Giroud, sier Furuheim til Nettavisen.

- Hvem håper du at klubben din henter før vinduet stenger?

- En rutinert og stabil keeper kunne jeg tenkt meg. I tillegg håper jeg Arséne Wenger rensker opp litt i stallen, hvor vi dessverre har noen middelmådigheter som tjener alt for mye, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

Sist ut er Even Strete, leder for Chelseas norske supporterklubb:

- Hvem tror du at klubben din henter før vinduet stenger?

- Vi har jo allerede forsterket laget bra, siden vi har kjøpt Eden Hazard og Marko Marin. Trolig kommer Oscar også over fra Brasil. Kanskje også Hulk, han håper jeg kommer. Jeg er klar over at vi er litt bortskjemte, sier Strete til Nettavisen.

Hvem håper du at klubben din henter før vinduet stenger?

- Vi trenger en høyreback. Jeg ville satt pris på om vi kjøpte Micah Richards fra Manchester City. Han har ikke all verdens tillit hos Roberto Mancini, men jeg vet ikke om de vil selge ham, avslutter Strete.

Mye kommer til å skje frem til sesongen starter 18. august. Om disse gutta får drømmene oppfylt, gjenstår å se. En ting er hvert fall sikkert: Ryktene blir ikke færre jo nærmere vi kommer seriestart.

PS: Liverpools norske supporterklubb har ikke besvart Nettavisens henvendelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.