*Nettavisen* Sport.

- Dødsskuffa etter OL-vraking

Foto: Morten Holm/Scanpix

- Jeg har ikke hatt en god natt, innrømmer landslagssjef Marit Breivik.

14.07.08 15:02

ULLEVAAL (Nettavisen): Mandag formiddag presenterte Breivik de 14 spillerne som representerer Norge i håndballturneringen under OL i Beijing. De siste valgene tok Breivik og assistent Thorir Hergeirsson på vei hjem fra samling søndag ettermiddag – og spillerne ble informert søndag kveld.

Se troppen i faktaboksen

Den vondeste beskjeden fikk Isabel Blanco. Hun ble veid og funnet for lett på strekplass i kamp med Else-Marthe Sørlie Lybekk og Marit Malm Frafjord.

- Isabel vil trenge litt tid til å fordøye dette. Hun ble dødsskuffa, og det er ikke så rart. Vi er kjempeimponert over måten hun har kommet tilbake på etter skader, men valgte dem vi mener er skarpest i øyeblikket, sier Breivik.

Kun 14 i troppen
Overfor Nettavisen bekrefter hun at søndagskvelden var alt annet enn god.

- Det er aldri noen hyggelig jobb å gi folk beskjed som har jobbet knallhardt for å nå et mål, om at de ikke er tatt ut. Det var en dårlig kveld i går. Og jeg har ikke hatt en god natt. Men samtidig er det godt å ha satt en tropp, poengterer landslagssjefen.

(Les videre under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/scanpix

Å komponere en OL-tropp er enda mer vrient enn å ta ut lag til VM og EM. Det er nemlig kun lov å melde på 14 spillere pluss en reserve. Norges reserve er Terese Pedersen, som tapte duellen med Kari Aalvik Grimsbø om å få danne målvaktspar med Katrine Lunde Haraldsen.

Isabel Blanco er sammen med Camilla Herrem kalt inn til å være med på samlingene under oppkjøringen. Det betyr at de står først i køen ved eventuelle skader fram mot den endelige påmeldingsfristen 8. august. Vigdis Hårsaker og Linn Jørum Sulland er hjemmeværende reserver.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Vil gire opp vrakgodset
At de som ikke blir tatt ut til mesterskap får beskjed mens troppen er samlet, er også spesielt. Kaptein Gro Hammerseng har aldri opplevd akkurat det før.

- Jeg vil si at hele gjengen var litt preget. Og det blir så man føler veldig med dem som ikke blir tatt ut, ikke minst fordi det er OL. Man har sjansen til å oppleve det bare hvert fjerde år, og man har jobbet hardt og målbevisst. Jeg føler det som skjedde i Romania i helga også var preget av at mye sto på spill. Det var mange med høye skuldrer, sier Hammerseng til Nettavisen.

- Føler du som kaptein et ekstra ansvar også for dem som er vraket?

- Det er viktig å støtte dem. Og når de har kommet seg over den største skuffelsen, må vi prøve å få giret dem opp igjen. De er jo i troppen under precampen, og må være forberedt på at ting kan skje som gjør at de likevel får spille i OL.

Tårer og glede
Veteranen Else-Marthe Sørlie beskriver også det siste døgnet som spesielt.

- Jeg har aldri opplevd før at folk får beskjed om at de er vraket på samling. Det var en dag med både tårer og glede i går.

- Synes du det er en grei måte å gjøre det på?

- Jeg skjønner veldig godt at Marit og Thorir foretrekker å snakke med spillerne ansikt til ansikt enn å fortelle at de er vraket på telefon. Men det er forskjellig hvordan folk reagerer på en sånn beskjed. Noen ønsker å ha noen å snakke med – andre vil helst være for seg selv, poengterer VM- og EM-gullvinneren som selv har opplevd å bli vraket til mesterskap.

Under OL i Beijing er hun bankers i troppen og førstevalg på strek. Derfra kan hun selv bidra til å gjøre gullkolleksjonen komplett.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.