*Nettavisen* Sport.

- Doffen er ikke så god

- Kristofer Hæstad er ikke så god som dere i media skal ha det til, sier Tromsø-trener Otto Ulseth.

10.06.05 08:12

- Hæstad er en god spiller, spesielt defensivt, ingen tvil om det. Men han er ikke så god som dere i media skal ha det til, sier Tromsø-trener Otto Ulseth til TV 2 Nettavisen foran den vanskelige bortekampen mot Start.

Han drar paralleller fra Hæstad-oppstyret til det som skjedde med Lars Iver Strand på denne tiden i fjor.

- Spillere er aldri så gode eller dårlige som journalister skaper et inntrykk av. Se på Lars Iver Strand. I fjor ble han omtalt som en av Norges beste. I år får han enere og toere på spillerbørsene. Faktum er at Lars Iver er omtrent like god i år som i fjor, fastslår Ulseth.

Han gleder seg til møtet med overraskelseslaget Start. At Tromsø bare har vunnet én av de elleve siste bortekampene i eliteserien er han lite opptatt av.

Driller angrep
- Vi har ikke tapt så mange heller. I år har vi to tap, to uavgjort og en seier, poengterer Ulseth, som innrømmer at Tromsø har slitt med å få til det offensive spillet innledningsvis i årets sesong.

Det har de prøvd å gjøre noe med i den to uker lange seriepausen.

- Vi har jobbet med angrepsspillet vårt, for det har ikke vært bra nok. Sist, mot Lillestrøm, ble vi for ensidige offensivt etter at de scoret. Vi hadde ikke noe mottrekk å sette inn, sier Tromsø-treneren.

- Hvilke forventninger har du til søndagen?

- Jeg forventer en hyggelig tur til Kristiansand. Helt sikkert før kampen, men forhåpentligvis også under og etter.

Lik spillestil
- Hvilket kampbilde ser du for deg?

- Vi skal i hvert fall gå ut og spille vårt spill, det vil si hurtig og langs bakken. Slik jeg ser det er ikke Tromsø og Start så ulike i spillestilen. Det er også to lag med stor løpskraft.

- Er Tromsø gode nok til å slå Start i Kristiansand?

- La meg si det sånn: Jeg har sett en video fra en treningskamp mellom Odd og Start like før seriestart. Der var Odd det klart beste laget. Nå ligger de i hver sin ende av tabellen med henholdsvis fem og 20 poeng. Det sier noe om hvor jevnt det er blitt i norsk fotball.

Følg 10. serierunde direkte på TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.